• Camere Live link="camereLive"
  • Îndrăgostiți în/de Nordul Spaniei (Episodul 1)

    Plaja Los Locos, Suances
    0 Shares

    “Bucurați-vă de măreția coastei Cantabriei și îndrăgostiți-vă de o linie de coastă sălbatică, cu stânci abrupte și spectaculoase” 

    Cred că este una dintre cele mai convingătoare fraze care pot atrage un amator de călătorii să caute bilete de avion sau să închirieze o mașină pentru a descoperi coasta Cantabriei, Spania. Iar dacă pățești ca noi și primul lucru pe care îl vezi în Cantabria este curcubeul, atunci cu siguranță ești convins că ai făcut alegerea perfectă. 

    Din România, cel mai facil, este cu o cursă Wizzair care leagă Bucureștiul de Santander.

    Suances, unul dintre cele mai importante orașe din Cantabria

    Perfect pentru e escapadă de toamnă/iarnă, Suances este un oraș cunoscut, în primul rând, amatorilor de surf, sport care se practică aproape tot timpul anului. Cu o climă blândă, cu o temperatură medie anuală de aproximativ 15 grade, micul oraș, situat la 30 de km de aeroportul din Santander, poate că nu excelează într-un anumit aspect, dar este o destinație care te va forța să reduci turația motoarelor și să ieși din ritmul amețitor al marilor orașe. În timpul verii este un adevărat furnicar, dar toamna, orașul este recâștigat de localnici.

    PONT – Transportul public către capitala Cantabriei este limitat, cu o singură linie de autobuz (La Cantábrica) care leagă Suances de Santander în 45 de minute, dar cu orare destul de rare. Prin urmare, recomandăm călătoria cu mașina închiriată sau UBER.

    vedere peste port Suances
    Vedere panoramică Suances

    Dacă aș fi să compar Suances cu o stațiune de pe litoralul românesc în extrasezon, poate că ar semăna cu Eforie Sud. Doar câteva restaurante deschise, o liniște asurzitoare după ora 21.00, dar mult mai curat și o infrastructură foarte bine pusă la punct

    Plajele sunt principalele atracții, inclusiv toamna

    Cu terase cocoțate pe vârful coastei și trepte săpate în malul stâncos și abrupt al falezei, plajele sunt pline de turiști și localnici în neoprene, veniți să se bucure de valurile perfecte pentru surf. Pentru amatori, o oră de surf cu instructor pornește de la 25 de euro.

    Istoria Suancesului este strâns legată de pescuit. Tocmai de aceea, amatorii de pește și de fructe de mare au ocazia a mânca tot ce le poftește inima la prețuri corecte. De exemplu, pentru o cină de șase persoane ( aperitive, patru au mâncat pește, unul vită, vin și apă) nota de plată pentru toți a fost de 150 de euro, la un restaurant pe malul Oceanului Atlantic.

    Restaurant pe malul Oceanului Atlantic
    Restaurant pe malul Oceanului Atlantic

    3 Motive pentru a vizita Suances

    1 – Plaja „Los Locos” (Plaja Nebunilor)

    Este considerată o destinație MUST  pentru surferi și loc unde se organizează Campionatul European de Surf pentru Câini. Pe lângă surfing, plaja Los Locos este un loc spectaculos pentru plimbări și pentru a admira impresionanta coastă cantabrică, având în fundal munții Picos de Europa. Apusurile de acolo sunt cu adevărat spectaculoase. 

     

    2 – Locația 

     

    Suances este un oraș de coastă situat aproape de toate atracțiile turistice din Cantabria. La doar câțiva kilometri se află orașe turistice precum Santillana del Mar (și Peșterile Altamira), Comillas și coasta Oyambre (care include pitorescul oraș San Vicente de la Barquera).

     

    3.Experiență culinară

     

    Orașul este împărțit în două zone distincte: cea situată pe coline și cea de lângă mare, iar fiecare dintre acestea ascunde adevărate comori gastronomice. Dacă vrei să guști din bucătăria autentică cantabriană, cu produse locale proaspete – fie că vorbim despre pește și fructe de mare sau carnea specifică regiunii – Suances nu trebuie ratat.  

    Urmărește Funky Travel

    Blog - www.funkytravel.ro
    Facebook - www.facebook.com/funkytravelro
    Instagram - www.instagram.com/adi.gorpin
    Avatar
    Adrian Gorpin

    Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit