• Camere Live link="camereLive"
 • In largul Marii Negre, apusul pare pictat

  Largul Marii Negre Apusul pare Pictat vacante blogger travel marea neagra litoral funky agentii turism influencer lux Mamaia barca iaht excursii marina
  0 Shares

  Rasaritul este poate cel mai spectaculos moment pentru cei care vin in vacanta la malul marii. Putini stiu insa ca apusul te lasa fara cuvinte daca il privesti din largul marii.

  Sansa a facut ca un prieten sa urmeze cursuri de skipper (comandantul iahtului) si sa ne invite la o plimbare in largul marii. Am ajuns la Marina Eforie, iar dupa traditionalul salut marinaresc „Ce vreti de baut ? Am rom, vodca si cafea” au urmat cursurile de instructaj.

  Daca nu ai pantofi speciali pentru iaht, regula spune sa stai descult. Incerci sa bagi la cap ca puntea iahtului nu este gradina ta in care sa alergi si ca orice miscare trebuie sa primeasca acceptul skipperului. Ca la un semn, cei trei marinari incep sa puna in miscare intregul mecanism al velelor, iar zece minute mai tarziu priveam plaja din larg. Pentru cei care nu au mai incercat o iesire in largul marii, va recomand o geaca de antivânt si citeva pastile, in caz ca vi se face rau. Marea Neagra nu este autostrada si atunci cand vrea sa-si arate forta devine chiar un „drum” cu multe denivelari, unele chiar si de doi metri.
  Noi am avut noroc pentru ca marea si soarele s-au dat in spectacol. In larg, apusul pare pictat. Poate ca Marea Neagra e mai putin spectaculoasa decat Mediterana, insa are multe secrete de oferit celor care o descopera.

  460 de euro costa cursul de skipper

  Calatoria pe mare poate sa dureze de la cateva ore, pana la cateva zile, pentru ca ambarcatiunile dispun de tot confortul.Preturile sunt asemanatoare unei vacante la un hotel de lux in Mamaia. Un iaht se poate inchiria cu 400 de euro pe noapte/cabina. Cum sunt 4 cabine, adica 8 locuri, inseamna 50 de euro de persoana. O croaziera de 5 zile pe mare, la bordul unei ambarcatiuni cu patru cabine costa 1200 de euro, iar in pret este inclus si micul dejun. In cazul in care v-ati gandit ca v-ar sta bine la comanda unui iaht, in doua zile puteti invata elementele de baza cum ar fi ridicarea velelor si manuirea timonei. Cel mai ieftin curs costa 40 de euro, iar cel mai scump poate ajunge la 460 de euro.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit

  Lasă un răspuns