• Camere Live link="camereLive"
 • Porto si o noapte in patru

  Vacanta Porto Experiente Funky Travel Blog Sfaturi Turistice Portugalia a insemnat o cursa nebuneasca de 2000 de kilometri intre Lisabona, Porto, Fatima si Olhao
  0 Shares

  Portugalia a insemnat o cursa nebuneasca de 2000 de kilometri intre Lisabona, Porto, Fatima si Olhao. Distrat din fire, cu multiple conturi pe airbnb, mi-am salvat un profil de cautare a locurilor unde urma sa dormim. Un studio sau un apartament, cat mai aproape de centru, fara proprietari in casa si cu terasa pentru ca suntem fumatori.Ajungem in Porto in jurul pranzului si il sun pe proprietar. Respectuos m-a pus pe hold pina cand va termina sa manance. Incercam sa nu bruscam proprietarii- niciodata nu stii peste cine dai- acesta este riscul prin airbnb.

  Din fericire, Alfredo a fost un om foarte dragut. Cu o engleza stilcita, am dat amandoi din maini pina cand am reusit sa ne intelegem, Alfredo ne-a prezentat apartamentul. Aici este livingul, aici este dormitorul, terasa unde puteti sa va beti cafeaua linistiti, hamacul si baia.

  Cum usa de la baie nu se inchidea foarte bine, omul ne-a aratat mai multe metode de a o incuia. Fara nicio retinere ii spun ca suntem casatoriti de multi ani si ca usa de la baie nu este o problema. Il vad pe Alfredo suprins de remarca mea. Cu greu reuseste sa-mi dea de inteles ca nu vom fi doar doi in acea noapte, ci patru- eu, ea, Alfredo si sotia lui. Da! Distratul din mine nu a fost atent si a lasat in motorul de cautare si camere de inchiriat in incinte locuite. Am stabilit ca vom ramane acolo mai ales ca banii pentru cazare erau deja platiti.

  Turisti linistiti, ii recomand

  In viata mea nu am fost mai linistit ca in noaptea in care am dormit in casa lui Alfredo. Obositi dupa traseul parcurs prin Porto si Gaia, am ajuns in apartament. Ziceai ca suntem doi hoti! Am descuiat usa fara sa scoatem vreun zgomot. Apoi ne-am masurat greutatea pasilor pe parchetul din lemn masiv pentru a nu-i deranja pe proprietari. Am ajuns intr-o suflare in apartament, am inchis usa la dormitor si atunci am pus la punct strategia pentru dus si somn. Orice zgomot pe care il faceam ni se parea infernal, iar stropii de apa care se spargeau de marginea cazii pareau bubuituri. Intr-un final, reusim a ajungem in dormitor ca si cum am fi dat marea lovitura, iar proprietarii nu ne-au prins. Si cum şuşoteam noi acolo (de fapt incasam eu cuvinte dulci despre repezeala mea) se aude usa de la intrare. Proprietarii abia atunci ajungeau acasa. Sa vezi risete pe muteste la noi in dormitor.

  Nu stiu cand s-a facut dimineata si cum am plecat de acolo, dar sunt sigur ca Alfredo si sotia lui nu ne-au simtit!
  In citeva ore, airbnb imi trimite o notificare: Review de la Alfredo – „Turisti linistiti, ii recomand”

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit

  One Ping

  1. Pingback: Peste 40% dintre turiștii români nu sunt siguri de rezervările făcute

  Lasă un răspuns