Sute de turiști transformă orașele de pe litoral într-un bazar plin de chiloți și sutiene colorate

Sute de turiști transformă orașele de pe litoral într-un bazar plin de chiloți și sutiene colorate Funky Travel Blog Romania Analize Litoralul Romanesc

Nesimțirea în deux-piece

M-am tot gândit cum să scriu aceste rânduri fără să mă trezesc reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, dar un incident petrecut vineri seară la o cherhana din 2 Mai mi-a spulberat toate temerile.

Inspectoratul Județean de Poliție Constanța comunică oficial că vineri, 17 august, șase turiști și cinci angajați ai restaurantului au fost implicați într-o bătaie, în urmă căreia patru persoane au ajuns la Spitalul Municipal Mangalia pentru îngrijiri medicale. Motivul scandalului, așa cum este trecut și în procesul verbal întocmit de agenții de poliție ajunși la cherhana, este unul care scoate peri albi tuturor localnicilor în perioada sezonului estival : doi dintre turiști au vrut să intre în restaurant doar în slipi și au fost refuzați. Refuzul a stârnit mânia celor doi indivizi care nu au mai stat pe gânduri și au început să arunce spre ospătari cu ce au apucat.

“Suprinzător, dar femeile sunt cele mai îngrozitoare”

 

Astfel de incidente nu sunt rare! Prima fotografie am primit-o de la Auris Luca. Este făcută într-un magazin de suveniruri de pe litoral. Cea care a realizat poza este proprietara magazinului, oripilată de nesimțirea de care dau dovadă turiștii care îi calcă pragul. Deși ar trebui să pot descrie imaginea din prisma meseriei pe care o am, refuz pur și simplu să-mi aștern aici cuvintele ce-mi vin în minte. ÎNGROZITOR!

 

 

 

O zi mai târziu, mă opresc la magazinul de lângă casă. În fața mea o altă domnișoară/doamnă certată cu bunul simț. Mi-ar placea să vă spun că-mi fac piața de la beach barul de la scara blocului, dar nu este așa. Stau la bloc ca mulți dintre voi, iar domnița în costum deux piece era la piață și nu la plajă. “Suprinzător, dar femeile sunt cele mai îngrozitoare”, imi spune vânzătoarea care mă cunoaște. “Am avut ghinionul să mi se verse și burțile domnilor pe casa de marcat. Nu cred ca la ei acasă umbla așa pe bulevard!”, continuă doamna.

 

 

Astfel de scene se petrec zilnic în orașele de pe litoral. Femei și bărbați fără pic de jenă, călătoresc cu mijloacele de transport în comun sau pe bulevarde în costume de baie. Oricât am căutat în legislația noastră, nu am găsit nicio sancțiune pentru acest comportament. În schimb, google îmi spune că localnicii din orașul italian Vietri Sul Mare s-au săturat de astfel de imagini, iar primarul a decis ca instituie o amenda de până la 500 de euro pentru oricine umblă în costum de baie și nu se află la plajă.