• Camere Live link="camereLive"
 • Poftiți de vizitați Tărâmul Crăciunului bavarez din centrul Londrei

  0 Shares

  Britanicii au început să facă tot soiul de glume despre prețurile din târgul de Crăciun pe care l-au botezat “cel mai scump bar nemțesc din Londra”

  Scriu aceste rânduri din Londra, în așteptarea avionului spre Mihail Kogălniceanu. Un motiv personal ne-a adus pentru doar 30 de ore la Londra și ne-am propus ca în scurta vizită să nu ratăm Winter Wonderland, organizat în Hyde Park.

  De la intrarea în parc, am remarcat forțele de ordine care supravegheau miile de turiști străini, dar și pe localnicii care se îndreptau spre ceea ce s-a demonstrat a fi de fapt un Octoberfest Bavarez la prețuri exagerate.

  Cârnații și vinul viert se pot achita cash sau cu cardul, iar dacă vrei în tiribombe ai nevoie de token

  Dacă vrei să intri in Târgul de Crăciun de la Londra te sfătuiesc să nu-ti iei prea multe bagaje la tine. Încercați să folosiți un singur rucsac pentru că altfel veți petrece destul de mult timp la controlul de securitate. Pentru cei cu copii, sfatul meu este să căutați poarta dedicată “familiilor” unde aveți prioritate. La intrarea principală veți găsi cozi de sute de oameni, iar timpul de așteptare este în medie de 30 de minute.

  Cum vei păși pe tărâmul Crăciunului te va “izbi” un miros puternic de cârnați bavarezi și de vin fiert. De fapt, întregul sat de distracții este adus din Munchen unde este folosit la Oktoberfest. Ce este diferit ?  Prețurile exagerate, cel puțin din punctul meu de vedere, dar și a celorlalți care și-au experimat parerea pe tripadvisor.

  Un cârnat bavarez cinci lire, un pahar de vin fiert cinci lire, o vată de zahăr cinci lire, o porție de cartofi prăjiți trei lire.  Dacă vrei să te dai în tiribombe atunci vei plăti între 3 și 10 lire pentru o tură. Britanicii au început să facă tot soiul de glume despre prețurile din târgul de Crăciun pe care l-au botezat “cel mai scump bar nemțesc din Londra”

  Feerie de lumini pe Oxford Street și Old Bond Street

  În cele patru ore petrecute în centrul Londrei, am ajuns pe Oxford Street. Noi și restul de zeci de mii de turiști veniți în capitala Marii Britanii ???? Dacă îți imaginezi o coadă kilometrică pe patru rânduri atunci te vei teleporta chiar pe Oxford Street. Bulevardul este împodobit cu gust și cred că a fost singurul loc unde chiar începi să simți “aerul” festiv de Crăciun.

  Întâmplător am ajuns și pe Old Bond Street. Atent împodobită, la fel ca și magazinele de lux din zonă, străduța este un punct de atracție pentru turiști.

  Și tot aici unul dintre prietenii cu care colindam Londra a aflat de la un indian că urmează să primească trei vești, două bune și una rea.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit

  Lasă un răspuns