• Camere Live link="camereLive"
 • Delta Dunării devine casă pentru evenimente gastronomice de renume

  Delta Dunării devine Casă pentru Evenimente Gastronomice de Renume FUNKY Travel Blog Într-o localitate gri precum Chilia, aflată pe buzele românilor pentru portul renumit
  0 Shares

  Trei dintre cei mai cunoscuti bucătari români se mută la Chilia-n port

  18 oameni vor fi martorii unui eveniment gastronomic de excepţie în Delta Dunării, la Limanu Resort. La sfârşitul acestei săptămâni, Tatiana Vlas, Radu Dumitrescu şi Alex Petricean vor poposi aproape de Pădurea Letea într-un eveniment care va combina tradiția, aventura în natură, gusturile noi și vechi.

  sursa foto: https://www.limanul-resort.ro

  Într-o localitate gri precum Chilia, aflată pe buzele românilor pentru portul renumit şi penitenciarul de acolo, doi soţi din Bucuresti au riscat. În Capitală, ei ii lipsea ceva… mai ales că s-a născut şi a crescut la Chilia. Au accesat fonduri europene şi au ridicat o pensiune tradiţională din chirpici. Când toată lumea din Chilia arunca mobila veche din casă, ei au recondiţionat-o şi i-au dat un scop. La fel au facut şi cu lucrurile bunicilor lor. Vechi noptiere au devenit biblioteci şi ajutaţi de arhitecţi au reusit să ridice 3 bijuterii alb/albastre îmbracate în stuf. V-am descris în câteva cuvinte locul unde se va poposi peste noapte, aici la Limanu Resort.

  Modernitate vs. tradiție pe malul Dunării

  Între 24 şi 26 mai, Tatiana Vlas, Radu Dumitrescu şi Alex Petricean vor crea un eveniment dedicat exclusiv adulților, consumatori de pește.

  sursa: amusebouche.ro

  Tatiana Vlas, bucătar rezident la Limanul Resort, provine dintr-o familie de lipoveni. S-a născut și a copilărit în apropiere de Letea. A învățat să gătească în familie, alături de mama și bunica ei. Activează de mai bine de 10 ani în industria ospitalității în Deltă Dunării, iar din 2017 face parte din echipă Limanul Resort.
  Din “arsenalul” Tatianei, mențiuni speciale pentru borșul de peste lipovenesc, plachia și plăcinta de pește cu chimen.

  Radu Dumitrescu (Voilà Bistrot)

  Radu Dumitrescu probabil că nu mai are nevoie de prezentări. Dacă ești cât de cât interesat de scenă gastronomică a Bucureștiului sau ești conectat la Social Media, știi povestea lui cu siguranță.Radu a copilărit la Topalu, lângă Dunăre. Un loc în care a prins rădăcini și abordarea lui culinara, orientată spre valori locale, ingrediente modeste și amintiri puternice de la malul Dunării. Un mix gustos de tradiție și viziune. Zicem noi că este invitatul perfect, a cărui pasiune și perspectivă să pună în valoare ecodiversitatea atât de specială a Deltei Dunării, cea mai bine conservată deltă din Europa.Până atunci, îl găsești pe Radu la Voilà, într-o vilă interbelică pe Budișteanu, pregătind farfurii gourmet, în culorile sezonului.

  Alex Petricean (NOUA)

  Alex Petricean este probabil cel mai popular chef al momentului. Desemnat Chef of the Year în prima ediție a ghidului Gault & Millau, Alex a plecat de la cârmă bucătăriei Maize la jumătatea lunii martie și se pregătește să își deschidă primul restaurant pe cont propriu, NOUA. După ce și-a descoperit pasiunea pentru gătit la Masterchef, Alex a călătorit în jurul lumii în căutare în inspirație și informație. A petrecut mai bine de 2 ani gătind în bucătăriile celor mai bune restaurante ale lumii, alături de legende ale gastronomiei mondiale.

  Însă este o călătorie a evoluției care nu se sfârșește niciodată.Așa că entuziasmul și curiozitatea lui Alex față de tehnicile, ingredientele și tradițiile oamenilor Deltei sunt de-a dreptul molipsitoare. Le veți simți în farfurie și în conversație la față locului, cu siguranță.

  Ce se va întâmpla cu papilele tale gustative ?

  Vineri, 24 mai :

  Cină tradițională pregătită de Tatiana, cu intervenții pe alocuri din partea lui Radu și al lui Alex. Meniu degustare, 5 feluri cu wine pairing

  Sâmbătă, 25 mai

  După micul dejun, vă așteaptă o plimbare de mai multe ore prin Deltă. Veţi opri pe o insulă privată unde este organizat prânzul. Se va găti borș de pește lipovenesc la ceaun. La cină rolurile se inversează într-o punere în scenă modernă de data această. Alex și Radu primesc rolurile principale, iar Tatiana îi ajută, plus un meniu de degustare cu 8 preparate cu wine pairing.

  Duminică, 26 mai

  Luăm micul dejun și ne pregătim de plecare. Este ziua alegerilor și ne propunem să ajungem acasă la timp pentru a vota.

  Cum ajungi printre cei 18 oameni afli de aici

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit

  Lasă un răspuns