• Camere Live link="camereLive"
 • Plaja nu este coşul vostru de gunoi!

  Plaja nu este coşul vostru de gunoi Funky Travel Blog Agenţii de poliţie fac public şi un număr de mobil la care turiştii pot să facă sesizări.
  0 Shares

  Sunt fumător şi iubesc să-mi beau cafeaua dimineaţa sau seara pe malul mării. Dar mucurile de ţigări ajung de fiecare dată în scrumierele puse la dispoziţie de administratorii plajelor sau într-un dispozitiv pe care l-am primit în Portugalia.

  Scrumieră de plajă

  Întâmplător, aseară am fost martorul unei scene care mi-a demonstrat încă o dată că unii dintre turiştii care ajung pe litoralul românesc sunt civilizaţi doar în închipuirea lor.

  sursa foto: https://www.facebook.com/ZoomBeachConstanta/

  Joi seară, ora 20.00! Administratorul unei plaje din Constanţa aduna împreună cu mai mulţi angajaţi mucurile de ţigări aruncate în nisip, printre sezlonguri. În doar citeva minute, a umplut o frapieră cu sute de mucuri deşi pe fiecare umbrelă este montată o scrumieră. În timp ce-l ajutam, am încercat să găsesc o explicaţie pentru lipsa de civilizaţie a turiştilor care aruncă resturile de ţigară în nisipul în care îşi lasă copilul să se joace. Vă spun sincer că nu am găsit vreo explicaţie, ci doar am reuşit să mă enervez şi mai tare. Câteva minute mai târziu, văd o postare a unui coleg care aduna mucurile de ţigară de pe plaja din Costineşti acolo unde îşi petrece vacanţa.

  2018 a fost anul cu cele mai murdare plaje pe litoralul românesc

  Garda de Mediu este cea care ar trebui să amendeze turiştii care fac mizerie pe plajă, însă până acum nu a dat nicio sancţiune. Tocmai de aceea primăria Constanța a reuşit printr-o hotărâre să le permită poliţiştilor locali să rezolve situaţia. Din păcate nu şi în sudul litoralului. Vă las aici reportajul făcut de colegii mei! Vă rog să fiţi atenţi la reacţia turiştilor suprinşi că aruncă mucurile în nisip sau în apa mării.

  Agenţii de poliţie fac public şi un număr de mobil la care turiştii pot să facă sesizări.

  0799.606.142

  Potrivit organizaţiei ”Mare Nostrum”, 2018 a fost anul cu cele mai murdare plaje pe litoralul românesc. În doar trei luni de sezon estival au fost colectate 100.000 de kg de deşeuri aruncate de turişti şi 50.000 de chiştoace.

  Urmăreşte funkytravel.ro şi pe instagram

  Plaja nu este coşul vostru de gunoi!

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit

  Lasă un răspuns