Românii vor liber de Ziua Îndrăgostiților

Pentru trei din zece angajaţi români, Valentine's Day este o zi cu o semnificaţie specială, suficient de importantă pentru a fi declarată zi liberă

Acest articol nu este un pamflet și se bazează pe un studiu realizat de BestJobs.ro, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România.

Pentru trei din zece angajaţi români, Valentine’s Day este o zi cu o semnificaţie specială, suficient de importantă pentru a fi declarată zi liberă, arată un sondaj efectuat de BestJobs.
Sondajul semnalează însă că doar unul din patru respondenţi intenţionează să-şi ia liber cel puţin câteva ore pentru a se putea bucura de mai mult timp petrecut alături de partener/ă, iar alţi 14% iau în calcul acest lucru.

Îndrăgostiți privind răsăritul la Vama Veche

În privinţa bugetului de cadou, doi din zece respondenţi afirmă că alocă cel mult 100 de lei pentru persoana iubită, alţi 11% dintre români vor cheltui între 100 şi 200 lei, iar aproape 9% vor achiziţiona un cadou chiar mai scump.

Jobul este “jumătatea perfectă”

Pe de altă parte, sondajul menţionează că doar 12% dintre români afirmă că jobul actual reprezintă „jumătatea perfectă” şi îi face fericiţi pe plan profesional. Cei mai mulţi, respectiv 38%, susţin că locul de muncă actual nu este perfect, dar îl acceptă aşa cum e, asemenea unei relaţii. Peste 20% dintre angajaţi spun că jobul le produce frustrări sau chiar le „mănâncă nervii”, implicit abia aşteaptă să realizeze schimbări pe plan profesional, iar pe 15% dintre respondenţi poziţia actuală îi lasă indiferenţi.

Sondajul a fost efectuat în perioada 20 ianuarie – 5 februarie, pe un eşantion de 908 utilizatori de internet. 54,7%, dintre respondenţii sondajului sunt femei. Pe categorii de vârstă, doi din zece respondenţi au între 18 şi 25 ani, un sfert dintre aceştia au între 26 şi 35 ani, 30% au între 36 şi 45 de ani, iar restul respondenţilor au peste 46 de ani.

Urmăreşte funkytravel.ro şi pe instagram

Românii vor liber de Ziua Îndrăgostiților