• Camere Live link="camereLive"
 • Tecuci a avut de 50 de ori mai mulți turiști față de Vama Veche

  Raportarea este realizată de Institutul Național de Statistică pentru luna mai 2019 Tecuci a avut de 50 de ori mai mulți turiști față de Vama Veche
  0 Shares

  Raportarea este realizată de Institutul Național de Statistică pentru luna mai 2019

  Soarele blând de februarie și telefoanele insistente ale prietenilor din București, care mă întreabă ce pot face în această perioadă la malul mării, m-au impins din nou spre datele despre turism pe care le furnizează Institutul Național de Statistică. Chiar dacă suntem abia în februarie, mulți tineri își programează de acum vacanța pentru 1 Mai și în special la Vama Veche.  La o simpla căutare pe booking.com,  observ că peste 120 de proprietăți oferă spații de cazare în această stațiune de interes național, iar multe dintre locuri sunt ocupate în proporție de 90%.  Parcă și văd aleea principală din Vamă aglomerată ca stația de metrou din Pipera, iar mii de tineri frumoși și liberi își cântă libertatea. O libertate nefiscalizată! 

  32 de turiști s-au cazat oficial la Vama Veche în toată luna mai a anului trecut

  Să ajungem la lucruri serioase! Încerc să-mi dau seama daca valurile de turiști din Vama Veche apar oficial și în statisticile celor de la INS. Am mai scris despre datele oferite de statisticieni pe care inclusiv industria HORECA le critică pentru că sunt ireale și că de fapt numărul total de turiști este cu cel puțin 20% mai mare față de cel raportat oficial. Stațiunile Vama Veche și 2 Mai sunt în grija Primăriei Limanu, iar raportarea la INS oferă date despre numărul de turiști din această comună. Și acum zic să citiți cu voce tare că poate sunteți unul dintre cei cărora le ies banii din portofel sau de pe card în minivacanța de 1 Mai la Vama Veche. Doar 32 (treizecisidoi) de turiști s-au cazat anul trecut de 1 Mai în stațiunea libertății sau în Paradisul Fiscal Vama Veche.

  Statistica oficiala
  Raportul oficial INS

  Restul au dormit sub cerul liber, fie la vecinii bulgari sau în pensiuni/hoteluri/vile care nu declară turiști.  Parcă ultimul scenariu este cel mai real!

  Cine câștigă din acest turism la negru: doar proprietarii acestor case în care uneori nu se asigură nici măcar un minim de condiții! Cine pierde : în primul rând turistul frumos și liber care se duce la Vama Veche. Să explic de ce pierde tocmai turistul care se bucură pentru moment că a găsit un tarif cu 10-20% mai ieftin față de cel de la o pensiune sau un hotel clasificat. Păi banii nefiscalizați nu ajung în taxe și impozite și de aici nu există bani pentru infrastructură. Să vă aduc aminte că la Vama Veche nu există asfalt, trotuare sau rețea de canalizare! Poate că anul acesta înainte să mergeți în vacanță la Vama Veche răspundeți la această întrebare : Vreau o țară ca afară sau mă complac situației atunci când am un interes ?

  Tecuci vs Vama Veche! Tecuzi rullz

  Am continuat să descos cifrele de pe Institutul Național de Statistică și am ales la întâmplare localitatea Tecuci, din județul Galați. Am vrut să văd câți turiști români ajung la Tecuci și dacă asezarea din Galați poate concura cu vestita Vama Veche. Surpriză! La Tecuci, în luna mai a anului 2019 au fost înregistrați oficial 1630 de turiști. 

  Spectacol organizat de Primăria Tecuci
  Spectacol organizat de Primăria Tecuci

  Dacă nu știai nimic despre Tecuci, iată ce zice Wikipedia“Pe glob, la intersecția paralelei 45°51’06” latitudine nordică cu meridianul 27°25’56” longitudine estică, se stabilește poziția matematică unică a municipiului Tecuci, la Nord de Ecuator și la Est de primul meridian, în al treilea fus orar.  Geografic, municipiul Tecuci se află așezat aproape de limita sudică a Colinelor Tutovei (14 km), la contactul cu Piemontul Poiana-Nicorești, ambele subunități ale Podișului Moldovei, la cofluența râului Bârlad cu pâraul Tecucel, aproape de valea Siretului (10 km), în cuprinsul câmpiei de terase care poartâ numele orașului, Câmpia Tecuciului”

  Obiective turistice în Tecuci

  Biserica Sfântul Gheorghe din Tecuci – construită în perioada 1938-1962 și considerată a fi „catedrala orașului”.

  Parcul CentralCentru Folcloric Tecuci

  Muzeul Mixt Tecuci – (paleontologie și arheologie)

  „Statuia Cercetașului”(1916-1919);”

  Monumentul Eroilor Ceferiști” (1916-1918);

  „Obeliscul din Cimitirul Eroilor”

  Urmăreşte funkytravel.ro şi pe instagram

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit