• Camere Live link="camereLive"
 • Escapadă la plajă lângă București

  0 Shares

  Ne place senzația de nisip între degete, dar încercăm să evităm aglomerația de pe litoral. Și atunci unde mergem la plajă?

  La aproape 120 km distanță de București se află o plajă cu nisip fin, unde te poți simți aproape ca la mare: Plaja Mare din Călărași. Localnicii o cunosc bine și cum îmi împart viața cu un fost călărășean, am profitat de sursa de informații. ????

  După o oră și un pic de mers cu mașina, în funcție de trafic, ai parte de nisip, șezlonguri și umbreluțe.

  Noi am ajuns pe la 9 dimineața la plajă. Un lucru care o să îi încânte pe copii este faptul că traversarea Brațului Borcea spre Plaja Mare Călărași se face cu catamaranul. Durează un minut, dar tot este o treabă inedită pentru ei.

  Lebada Delta Dunarii

  Traversarea costă 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copiii până în 14 ani. Dacă vrei să stai pe șezlong mai trebuie să plătești 10 lei. Pe partea cealaltă șezlongul costă 15 lei!

  Umbreluțele pe plaja Samskara, pentru că așa se cheamă plaja mai nou, sunt destul de depărtate una față de alta și nu era aglomerat când am ajuns. S-a mai animat între timp, dar nicidecum aglomerația de pe litoral.

  Nisipul te poate păcăli să crezi că ești la mare, doar că lipsesc valurile. Grijă mare însă când intrați în apă. În această zonă curentul este foarte puternic și administratorii plajei recomandă înotul doar celor experimentați. Noi nu am scăpat-o din ochi pe Alexa și am stat foarte aproape de mal. 

  Există un bar de unde am luat răcoritoare și înghețată, iar la prânz puteți comanda carne la grătar, hamsii și cartofi prăjiți.

  Plaja este îngrijită și curată, dotată cu cabine pentru schimbat, toalete și un loc de joacă (acum închis).

  În spatele barului am descoperit 9 căsuțe viu colorate, care pot fi închiriate, în cazul în care vreți să rămâneți peste noapte. Sunt pastelate și în fotografiile oficiale am văzut că arată bine și în interior.

  Când soarele a devenit prea puternic, am dat o fuga la Grădina Zoologică din Călărași. Aflată în Parcul Dumbrava, Zoo Călărași este locul unde copiii pot vedea animale sălbatice și mai puțin sălbatice. Nu este cea mai arătoasă grădină zoologică, dar Alexa a fost fermecată de căprioare, inclusiv un Bambi mic, struți, mufloni, lame, urși, o cămilă, o leoaică cu pui, un tigru, babuini, nutrii, pui de porcușor pitic cu mama lor, ponei, căprițe pitice și tot felul de rațe, gâște, pelicani și lebede.

  Alte aventuri ale Oanei Hagiescu le găsești AICI.