• Camere Live link="camereLive"
 • Altfel de oferte pentru finalul de sezon: yoga, tobe shamanice, Chi Kung la răsărit

  Tarife speciale pe litoral
  0 Shares

  Da, știu! În această perioadă erați obișnuiți să găsiți oferte pentru programul Litoralul pentru toți și nicidecum invitații la Chi Kung pe plajă sau sesiuni de yoga. Dar cum anul acesta nu este unul obișnuit pentru turism, am încercat să descopăr și alte activități pe care le puteți face într-o vacanță la sfârșit de august, început de septembrie. 

  Un septembrie dedicat reîncărcării tale fizice și psihice

  Mi-a atras atenția oferta lansată de cei de la Hotelul Savoy din Mamaia. Iată descrierea programului pentru finalul sezonului estival. “Ți-am pregătit un septembrie dedicat reîncărcării tale fizice și psihice. Te așteptăm cu mixul perfect: ai condiții excelente de cazare și un program all inclusive fără egal pe litoralul românesc. Ai în fiecare zi spectacole, dar și seminarii de yoga și tobe shamanice, Chi Kung la răsărit, alături de instructori certificați, totul direct pe plajă pentru a simți briza mării.”  Oferta pare destul de nișată mai ales pentru un hotel care oferă all inclusive și care are un alt public țintă. 

  Nu cred că managerii hotelului se așteaptă la un val de rezervări din partea practicanților de yoga sau de Chi Kung, ci doar încearcă “marea cu degetul” pentru a descoperi un nou tip de clienți care nu prea alegea Mamaia pentru sfârșitul sezonului estival. “Când spui Septembrie la mare, trebuie să spui: ultima lună de vară. Septembrie e atunci când marea te așteaptă mai calmă, la fel de caldă, dar mai puțin aglomerată și mai frumoasă ca oricând, iar soarele este pur și simplu perfect pentru bronzul sănătos ce îți reîncarcă rezervele de vitamina D și te ține până în primăvara următoare. E momentul ideal pentru o reconectare cu marea, cu familia, dar și cu tine.”, povestește Bellamy Zahiu, managerul hotelului Savoy din Mamaia. 

  Respiră, Relaxează-te, Râzi

  Dacă despre yoga pot spune că știu câteva lucruri, încercate pe propria piele, despre Chi Kung și tobele shamanice am auzit pentru prima dată când am citit oferta celor de la Savoy.

  Vă las aici descrierea acestor practici pe care le poți combina într-o vacanță la final de sezon.

  Chi Kung este un sistem chinezesc antic de prezervare a sănătății, vitalității și longevității, având și o latură spirituală, foarte pregnantă. Chi Kung presupune armonia între toate nivelurile naturii umane (fizic, psihic și spiritual), armonia cu natura, evitând excesele și îndemnând la cumpatare și eliberare de negativ. Chi (Qi) înseamnă “respirație” și “aer” și, prin extensie, energie și vitalitate. Kung (gong) înseamnă “muncă” și exprimă  măestria dobândită prin exercțiu. Chi kung (Qigong)  înseamnă deci, lucrul cu energia.

  Yoga nu este o religie și yoga nu este un sport!  Yoga este un stil de viață care ajută la vindecarea organismului și la mentinerea sănătății fizice, mentale și emoționale. Yoga este sănătate! Copiii vor crește sănătoși, fără medicamente, cu o coloana verterbrală dreaptă. Sănătatea coloanei vertebrale asigură sănătatea întregului organism. Functionarea optimă a organelor interne depinde de verticalitatea coloanei vertebrale. Și copiii au nevoie de o pauză mentală. Copiii noștri trăiesc într-o lume mereu în viteză,  cu părinți mereu ocupați, presiuni școlare, lecții peste lecţii, jocuri video, mall-uri  și sporturi competitive.

  Tobe Shamanice: Programul Respiră, Relaxează-te, Râzi este un program care combină mai multe tehnici de dezvoltare a minţii şi a spiritului, din mai multe domenii şi tradiţii, în 9 sesiuni dedicate ţie. Cadrul ne va fi oferit de animalele de putere cu care ne vom întâlni în fiecare sesiune şi care ne vor susţine să descoperim câte o resursă din interiorul nostru în fiecare sesiune. Câteva din tehnicile pe care le puteți experimenta:

  • tehnici de respiraţie
  • meditaţii active – scuturatul corpului, dansul, învârtitul
  • meditaţii cu vocea – cântat, râs
  • meditaţii pasive – vipassana, tăcere
  • Tantra – reconectarea cu corpul şi expandarea simţurilor

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit