• Camere Live link="camereLive"
 • 30% dintre români și-au cumpărat vacanțe pentru 2021 cu asigurare COVID 19

  0 Shares

  N-aș vrea să fiu în pielea unui hotelier sau a unui angajat al unei agenții de turism care încearcă să vândă în această perioadă concedii la mare pentru sezonul 2021. Oricare ar fi reducerea oferită sau oricât de mult ar încerca acești oameni să-i convingă pe clienți că “totul va fi bine”, nimeni nu poate oferi asigurări că viața va reveni la normal vara viitoare. Și totuși, mii de români au profitat de Black Friday și au cumpărat vacanțe pe malul mării pentru vara următoare. 

  Mamaia este din nou preferată de turiștii români 

  Cu o suprafață dublă de plajă în 2021, Mamaia a fost preferată de cei care și-au cumpărat vacanțe. Datele pe care le analizăm au fost oferite de litoralulromanesc.ro, companie care are în portofoliu peste 180.000 de clienți doar anul acesta. Pachetul preferat a fost de cinci nopți cu mic dejun inclus, iar costul mediu al vacanței a fost de 2000 de lei (să nu uităm că reducerile practicate de hotelieri au fost atins chiar și 60% din tariful standard).

  Stațiunea Mamaia

   Pe întreg litoralul, rezervările arată că sunt preferate hotelurile de trei stele, iar valoarea totală a sejururilor rezervate pentru vara viitoare depășește un milion de euro doar în cazul celor de la litoralulromanesc.ro

  Vacanță plătită, dar cu asigurare COVID 19 

  Nu mai este niciun secret că hotelierii români au început să vândă vacanțele cu asigurări storno, lucru obișnuit mai mult pentru concediile externe. Oferta a apărut încă din vara aceasta așa cum am anunțat deja într-un alt articol publicat pe funkytravel.ro În cadrul campaniei de vânzări din luna noiembrie, cei de la litoralulromanesc.ro au tras linie și au observat că 30% dintre cei care și-au cumpărat vacanțe pentru 2021 au vrut să fie siguri că nu vor pierde banii dacă se vor îmbolnăvi cu SAR COV 2. 

           În cazul în care vrei să-ți cumperi o vacanță cu asigurare storno (Covid 19) iată ce situații sunt acoperite. Dacă turistul se îmbolnăvește sau este plasat în carantină din cauza faptului că este  suspect de infecție cu Covid-19 și, din acest motiv este obligat să anuleze călătoria planificată, asigurătorul îi va rambursa costurile de anulare. Este considerat motiv de anulare a vacanței și îmbolnăvirea cu Covid-19 a soțului/soției/sau a unei rude de gradul întâi care nu călătorește, dacă viața acelei persoane este pusă în pericol și necesită terapie intensivă în spital.

  Dacă turistul se îmbolnăvește de Covid-19 în timpul călătoriei, va beneficia de protecție medicală completă, conform asigurării medicale internaționale inclusă în pachetul achiziționat. Protecția medicală prevede și asistență de urgență 24/7, precum și acoperirea costurilor medicale.

  În situația în care turistul este înștiințat pe durata călătoriei că soția/soțul sau o rudă de gradul întâi s-a îmbolnăvit și viața îi este pusă în pericol ca urmare a infectării cu Covid-19, asiguratorul îi va acorda sprijin pentru întoarcerea acasă și îi va rambursa costurile aferente acestei călătorii. „Practic, în toate aceste situații, turistul își poate anula sejurul și își poate recupera banii plătiți ca avans. Valoarea asigurării este în funcție de valoarea sejurului. În felul acesta, turistul poate beneficia de reduceri de până la 50% făcând rezervare Early Booking”, a adăugat Ionuț Nedea, directorul general al companiei litoralulromanesc.ro  

  Pentru a putea beneficia de asigurare, turistul trebuie să cumpere pachetul cu minimum 30 de zile înainte de a pleca în vacanță.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit