• Camere Live link="camereLive"
 • De Ziua Îndrăgostiților, românii vor să petreacă în cabane cu ciubăr

  0 Shares

  Odată cu Ziua Îndrăgostiților, luna februarie aduce o creștere mult așteptată a rezervărilor față de celelalte luni ale anului, afirmă hotelierii. Fie că vor să sărbătorească Valentine’s Day sau Dragobetele, românii au căutat în această perioadă unitățile de cazare cu ciubăr, conform rezervărilor efectuate pe platforma Travelminit.ro. Conform homecons.ro, ciubărul din lemn pentru baie are originea în Japonia și presupune îmbăierea într-o cadă de lemn cu apă cu o temperatură situată într 37 si 40 de grade Celsius.  Experiența poartă numele de “Ofuro”, iar medicii japonezi susțin că  este cea mai valoroasă resursă medicală profilactică. De fapt, baia japoneză stimulează activitatea inimii, a rinichilor și ameliorează durerile reumatice, mai spun medicii japonezi.

  Numărul de rezervări făcute în luna ianuarie este cu 86% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut

  Conform analizei celor de la travelminit.ro, interesul românilor pentru acest tip de cazare a crescut în luna ianuarie 2021 cu 68%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Dintre cele 517 unități de cazare cu ciubăr listate, cele mai multe se regăsesc în județele Covasna, Harghita și Mureș, urmate de Crișana și Maramureș.

  Cei mai mulți turiști s-au orientat către cabane, iar numărul de rezervări făcute în luna ianuarie este cu  86% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. Poziționarea acestora în locuri izolate, în natură sau în zone neaglomerate și faptul că pot fi închiriate integral se numără printre motivele pentru care există această creștere.

  Românii vor plăti în medie pentru o vacanță romantică de 2 persoane cu diverse facilități incluse, precum ciubăr, 540 lei pentru 2 nopți. Dacă optează pentru un sejur mai lung, de 4 nopți, turiștii vor scoate din buzunare în medie 964 lei. De asemenea, pentru cei care vor să călătorească alături de familie costul mediu al unei vacanțe de 2 nopți este 623 lei, pentru 2 adulți și 2-3 copii sau 1.237 lei pentru 4 nopți. Tarifele sunt valabile pentru județele Covasna, Harghitac, Mureș, Crișana și Maramureș

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit