• Camere Live link="camereLive"
 • Tot ce trebuie să știi dacă îți dorești o vacanță pe un iaht

  0 Shares

  Anul acesta vacanța ta ar trebui să fie dincolo de pereți și restricții, în aer liber, sub soare 100%. Dacă te tentează să-ți petreci concediul pe un iaht află că doar aici vei sta de dimineață până seara cu picioarele în apa clară a mării și vei respira non-stop aer curat. Relaxare pură!

  L-am rugat pe Dan Epure, fondator, skipper  și manager al https://travel.sailonsea.com/ să ne dea toate detaliile despre o vacanță la bordul unei ambarcațiuni.

  Pentru un preț de pornire de la 540 de euro/persoană poți alege destinații precum Grecia, Italia, Croația sau Malta

  “Cazarea” se poate face fie pe catamaran – un iaht cu mai multe cabine spațioase cu paturi duble sau single și băi proprii, cu zone exterioare generoase de relaxare, ideal pentru familii sau grupuri de prieteni, fie pe un monohull – o barcă mai mică, pentru o vacanță mai intimă, de cuplu. Pe oricare dintre ele există și o bucătărie comună complet utilată. O zi pe iaht începe cu rutina personală a fiecărui pasager derulată în tihnă: poți savura cafeaua sau un mic dejun bogat sau poți face o baie în mare după bunul plac. Apoi skipperii încep navigarea care se face zilnic pentru una până la 3 ore pentru a ajunge în toate destinațiile prestabilite. Ea nu se face departe în larg, așa încât pot fi admirate de aproape plajele și se pot face opriri spontane. În timpul navigării te poți relaxa la umbră, poți face plajă sau chiar să înveți tehnici de navigare pe mare de la skipperii cu ani experiență. În pauzele de navigare printre activitățile de grup se numără: snorkeling, scuba diving, plimbări cu bărcuța sau stand-up paddle și de ce nu pescuit.

  Vacanțele care includ în preț și scuba diving costă până la 1.250 de euro/ persoană. Seara după acostare poți merge la tavernele din porturi sau poți admira apusul de pe iaht după cum preferi. Trebuie să știi că destinațiile alese sunt în zone de coastă, adăpostite, cu ape liniștite și sunt adaptate de skipperi în funcție de condițiile meteo.

  Dacă mergi pentru prima dată atât de mult pe barcă ia cu tine medicamente împotriva răului de mare – just in case

  Tarifele includ închirierea vasului, skipperul, curățenia de la finalul sejurului, un set de prosoape și lenjerie de pat. Costurile suplimentare pe care trebuie să le iei în calcul sunt: transportul până la vas, o garanție de 200 de euro de persoană returnabilă dacă nu se produc daune vasului, combustibilul și taxele de acostare în porturi (40-80 de euro de persoană), mâncarea și băutura consumate pe vas. Dacă mergi pentru prima dată atât de mult pe barcă ia cu tine medicamente împotriva răului de mare – just in case. Trebuie să știi că te vei acomoda cu mișcarea iahtului după câteva zile, în plus skipperii sunt pregătiți să preîntâmpine situațiile neplăcute pentru toți ocupanții vasului apelând la câteva trucuri marinărești.

   Vacanțele pe iaht sunt organizate în grupuri mici, departe de turismul de masă, bărcile sunt dezinfectate înainte de a fi preluate și fiecare barcă e dotată cu măști de protecție, mănuși și dezinfectant. Copiii sunt bineveniți, iar ca măsură suplimentară de siguranță pentru ei sunt montate pe marginea bărcii protecții.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit