• Camere Live link="camereLive"
 • Charlie Ottley, pentru funkytravel.ro: “A fost un privilegiu să fiu parte a Paștelui în Deltă”

  0 Shares

  Delta Dunării a tras lozul câștigător în vacanța de Paște și 1 Mai, iar acest lucru l-ați aflat tot de la funkytravel.ro O prezență aparte printre miile de turiști a fost cea a jurnalistului britanic Charlie Ottley. Însoțit de cei de la Asociația Delta Dunării, jurnalistul a filmat tradițiile creștinilor ortodocși de rit vechi de la Sarichioi. E drept, satul este plin de culoare în ziua de Paște. Bunicuțe sosite la bordul unor trotinete electrice umplu grădina bisericii cu bucatele care urmează să fie sfințite de preoți.

  Previous
  Next

  Cu siguranță, marea de culoare va ieși în evidență în documentarul pe care Charlie Ottley îl realizează în Deltă. Implicat și dornic să descopere cât mai multe aspecte ale localnicilor din paradisul verde, jurnalistul britanic nu a ratat ocazia de a gusta din toate bucatele pregătite.

  Charlie Ottley la Sarichioi

  De la Sarichioi, jurnalistul s-a îndreptat spre Sulina, iar după o tradițională baie în mare a ajuns și la Mila 23.

  Charlie Ottley în Delta Dunării

  “A fost un privilegiu să fiu parte a Paștelui în Deltă. Căldura oamenilor, ospitalitatea și bucătăria locală fantastică au transformat totul într-o ocazie cu adevărat specială. Sper ca mulți străini să aibă șansa să vină aici și să experimenteze această sărbătoare unică!”, a declarat Charlie Ottley pentru funkytravel.ro

  Documentarul va fi lansat de Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie 2021

  Potrivit reprezentanților lui Charlie Ottley, documentarul va fi prezentat la o televiziune națională și apoi fragmente  din reportaj vor rula timp de o lună la BBC WORLD. Ulterior, se vor produce DVD-uri, care vor fi distribuite în școli, cu scopul de a conștientiza faptul că România are ceva unic: Delta Dunării.

  Delta Dunării

  “Proiectul jurnalistului Charlie Ottley „Wild Danube”, reprezintă o oportunitate pentru noi de a promova Delta Dunării în spațiul European. Charlie Ottley este îndrăgostit iremediabil de România, fiind unul dintre cei mai buni promotori ai țării noastre în plan internațional iar noi suntem extrem de onorați să-l sprijinim în proiectul “Wild Danube”. Documentarul va arata lumii întregi delta, necosmetizată, cu bune și cu rele, exact așa cum este ea iar filmările au început deja la Jurilovca, Enisala, Lacul Razim, Crisan, Mila 23 și vor continua în toate colțurile deltei, în toate cele patru anotimpuri. Sperăm ca prestigiosul producător de televiziune, să fie încântat de ceea ce îi arătăm noi și suntem absolut convinși că Delta Dunării a câștigat deja un prieten: Charlie Ottley!” a spus Cătălin Țibuleac, președintele Asociației Delta Dunării.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit