• Camere Live link="camereLive"
 • Nu lăsa ploaia să-ți strice vacanța! Pont de călătorie la doar două ore de litoral!

  0 Shares

  De mai bine de trei săptămâni, din motive care cred că-i depășesc chiar și pe meteorologi, litoralul este sub o permanentă “amenințare” de COD GALBEN de ploi. Că a plouat mocănește timp de 30 de minute la Valu lui Traian sau la Tuzla nu cred că justifică aceste avertizări. Dar, cum spunea un prieten care tocmai ce a câștigat un bax de rose pentru că a pariat că nu va ploua, vremea este probabilă, iar călătoriile trebuie să continue.

  În căutarea soarelui pierdut de meteorologi

  Să revenim la ploaie! Duminica trecută, cu un nou cod galben de ploaie, ne-am decis să pornim în căutarea soarelui prin Dobrogea. Nu am avut o destinație clară! Așa că ne-am trezit pe drumul DN2A Constanța – Hârșova.

  Harta Constanța-Greci

  La Horia am făcut dreapta, iar în fața noastră s-a dezvăluit un peisaj surprins parcă din galeria de imagini Windos XP.

  Cu soarele sus pe cer și cu peste 26 de grade Celsius în atmosferă, ne-am dat seama că am făcut cea mai bună alegere. În jur de două ore și jumătate durează călătoria cu mașina, iar uneori asfaltul vălurit îți va amesteca gândurile. Ajunși în localitatea Greci am căutat indicatoarea spre traseele montane. Aici este un minus pe care autoritățile locale și cei care administreaza rezervația ar trebui să-l rezolve. Mi-ar fi plăcut să urmăresc indicatoare care să mă ducă spre o parcare cu plată unde să pot lăsa mașina. Cum nu am găsit, am folosit google maps și astfel am părăsit șoseaua asfaltată și vreo trei kilometri i-am parcurs pe ulițele satului. Drumul ne-a dus chiar la baza traseului montan spre Vârful Țuțuiatu. Am lăsat mașina în parcarea unei pensiuni și de acolo am intrat într-o altă lume.

  Munții Măcinului
  Munții Măcinului

  În cazul în care te avânți spre Vârful Țuțuiatu îți recomand să fii pregătit ca pentru o drumeție pe munte: apă, pelerină de ploaie, bocanci, iar dacă stai mai rău cu condiția fizică, ar fi bine să ai la tine și bețe de ajutor.

  Traseul montan

  Nu îți dezvălui prea multe din traseu pentru că te las pe tine să te bucuri că ai ajuns într-o zonă extraordinară. Doar îți spun că pe drum poți să întâlnești și șopârle de iarbă.  Nu uita că tu ești pe teritoriul lor și ar fi indicat să te porți ca un adevărat iubitor de natură!

  Șopârla întâlnită de noi

  În cazul în care ai parte de vreme frumoasă și te-ai pregătit și cu sandvișuri și apă, zona poate deveni o escapă pentru întreaga zi. Dacă vrei totuși să mânânci la prânz, ai la dispoziție o cofetărie a celor de la Angelo, dar și un popas chiar la intrarea în localitate. Noi ne-am oprit la Popas Laura unde vei descoperi un restaurant old school.

  Nu te aștepta să găsești diverse preparate din pește! Sunt doar clasicele congelate – scrumbia mea cred că a fost prinsă pe la grecii aia originali din Grecia :))))))) Dar, ciorba de fasole cu afumătură a fost spectaculoasă, spune doamna! Și ceapa părea din pământ românesc. Ce recomand este înghețata cu miere și dulceață de nuci verzi- 10 puncte din 10.

  Munții Măcinului o destinație într-o continuă dezvoltare

  Zona Greci crește frumos, iar locul este căutat de turiștii amatori de circuite montane pentru ciclism. Chiar în acest weekend este programat un eveniment pentru astfel de amatori.

  Munții Măcinului

  Iar dacă ești în căutare de cazare vei descoperi multe pensiuni. Îți recomand să negociezi cu gazdele să-ți gătească cel puțin micul dejun și cina. Nu uita că ești într-o zonă cu mulți machidoni și ar fi păcat să nu încerci preparatele locale!

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit