• Camere Live link="camereLive"
 • #ApeleUnitealeRomâniei: Canotca construită de copii, lansată pe Lacul Snagov

  0 Shares

  Pe 30 iunie 2021, a fost lansat, la Muzeul – Atelier Școala de la Piscu, atelierul „Apele Unite ale României – vâslim pentru comunități durabile”, componentă a unui program de educație integrată adresat elevilor de gimnaziu, inițiat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, program care își propune să le ofere acestora „învățare cu sens”. 15 copii de gimnaziu au construit o canotcă, timp în care au aflat cum pot pune în practică cunoștințele teoretice dobândite în școală. Atelierul s-a derulat pe parcursul a trei săptămâni și a fost susținut de Viorel Gheorghe, meșterul marangoz al echipei Rowmania al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23. 

  I-au însoțit în acest demers profesori de matematică, fizică, geografie, educație socială, precum și specialiști în dezvoltare durabilă, artă și design asistat de computer; Adrian Ivan, Cristi Petcu, Costel Neicu, Irina Constantinescu, Laura Gunesch, Teodor Frolu, Adriana Scripcariu și Victor Jantea. Din lecțiile practice oferite de aceștia, organizatorii vor extrage materiale video ce vor constitui resurse educaționale deschise – material didactic intersiciplinar, disponibil profesorilor din toată țara, pentru a-și face orele la clasă mai variate și, deci, mai atractive pentru elevi.

  În final, canotca-școală a fost „dată la apă” de copii. Evenimentul s-a petrecut pe Lacul Snagov, la baza sportivă la care Ivan Patzaichin s-a antrenat în timpul carierei și unde și-a coordonat sportivii, ca antrenor.

  Proiectul „Apele Unite ale României – vâslim pentru comunități durabile” va continua în perioada imediat următoare cu un atelier similar la Chilia Veche, în jud. Tulcea, unde copiii de la Școala Gimnazială își vor construi propria canotcă, ce va rămâne în dotarea școlii.  

  Funkytravel.ro
  Funkytravel.ro

  Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.