• Camere Live link="camereLive"
  • O nouă canotcă realizată de elevi a fost lansată la apă în Delta Dunării

    0 Shares

    Zarvă în Chilia Veche, la Pontoane pe Tătaru! A fost lansată la apă canotca realizată de 20 de elevi de la Şcoala Gimnazială Chilia Veche.

    Proiectul face parte din atelierul educaţional „Apele Unite ale României – vâslim pentru comunităţi durabile”. Copiii din Chilia Veche au lucrat timp de trei săptămâni, sub îndrumarea lui Viorel Gheorghe, meşterul marangoz al Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23, construind cu mâinile lor o barcă din lemn pentru 2 persoane, care va rămâne în proprietatea comunităţii Chilia Veche.

    #ApeleUnitealeRomâniei: Canotca construită de copii, lansată și pe Lacul Snagov

    Pe 30 iunie 2021, a fost lansat, la Muzeul – Atelier Școala de la Piscu, atelierul „Apele Unite ale României – vâslim pentru comunități durabile”, componentă a unui program de educație integrată adresat elevilor de gimnaziu, inițiat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, program care își propune să le ofere acestora „învățare cu sens”. 15 copii de gimnaziu au construit o canotcă, timp în care au aflat cum pot pune în practică cunoștințele teoretice dobândite în școală. Atelierul s-a derulat pe parcursul a trei săptămâni și a fost susținut de Viorel Gheorghe, meșterul marangoz al echipei Rowmania al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23.

    Cu un click pe fotografia de mai jos puteți vedea momente suprinse în timpul realizării primei ambarcațiuni.

    Avatar
    Adrian Gorpin

    Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit