• Camere Live link="camereLive"
 • Plusuri și minusuri după o escapada pe plaja de la Corbu

  Floare de hamsie
  0 Shares

  Cum suntem în cea mai aglomerată perioadă a sezonului estival, în weekend am ales să ne petrecem câteva ore pe plaja de la Corbu. După ce am trecut cu brio de traficul dintre Mamaia și Năvodari, am trecut pe lângă Rafinăria de la Năvodari. Primul sfat vine fix pentru această șosea – mare atenție că limita de viteză este de 70 km/h și dacă asfaltul proaspăt te îmbie să apesi mai tare pedala te accelerație, vezi că în zonă este punct fix pentru radarul Poliției Rutiere. Am ales să mergem spre plajă pe drumul de asfalt care duce spre unitatea militară de la Corbu. Nu uita că vei intra în Biorezervația Deltei Dunării și ai nevoie de permis pentru mașină, dar și pentru pasageri. Le poți achiziționa online de AICI sau de la tonomatul de la intrarea pe drumul betonat.

  Drumul betonat spre Corbu

  Ajuns pe coasta de la Corbu ești obligat să cobori pe un drum accidentat de pământ. Ai mari șanse să-ți lași pe drum baia de ulei dacă nu știi să ocolești șleaurile și pietrele.

  Drumul spre plajă

  Apoi până să ajungi la plajă ai o parcare improvizată. Este mult spus parcare deși costă 10 lei/zi. Fiecare parchează cum îl duce capul și nu există angajați care să mențină ordinea. Și dacă ce ți-am povestit până acum nu te-a descurajat, hai să-ți spun și ce am descoperit frumos în zonă. 

  Floarea de hamsie, limonada perfectă cu soc și un loc pentru prieteni

  Chiar lângă parcare vei descoperi Albastru la Mare. Un beach bar pe care l-am observat în pozele postate de prietenii mei de pe instagram. De când am păsit pe covoarele aruncate neglijent, dar calculat, pe nisip,  am simțit că ajung pe o plajă din Portugalia. Relaxarea angajaților și a clienților, muzica parcă perfectă pentru o după amiază de duminică, curățenia și buna dispoziție te molipsesc. Barmanul cu o pălărie de cabaret tocmai ce preparase un cocktail cu o rețetă secretă ( piure de căpșuni, vodkă și apă minerală – tot el a spus-o 😊) pe care a decis să-l împartă cu colegii, dar și cu clienții.

  Albastru la Mare Corbu

  După câteva ore de plajă ( voi scrie un capitol despre această experiență) am decis să ne întoarcem tot la ei să mâncăm. Am ales o Floare de Hamsie, o porție de icre de crap și două limonade. Am plătit 104 lei.

  Preparatele extrem de gustoase și aranjate simplu și frumos pe platourile de lemn. Deși nu este scris nicăieri că este self service, ar fi de preferat să duci tu platourile înapoi după ce ai terminat de mâncat. Cel puțin noi așa am făcut! Și nu doar noi! Un alt aspect important este toaleta – curată și dotată.

   Nu ar fi rău dacă pe viitor cei de la beach bar se vor gândi și la o opțiune de cazare la cort pentru că merită petrecut un weekend prelungit la ei.

  Limonda cu soc și mentă
  Limonda cu soc și mentă

  Liniștea spartă de boxele portabile din care răsună manelele

  Plaja de la Corbu nu este amenajată – nu vei găsi șezlonguri. Fiecare se descurcă așa cum poate! Unii cu umbrele de plajă, alții cu corturi improvizate din cearșafuri. Lumea pestrită care sparge cumva tabloul pe care îl întâlneai cândva la Corbu. Am mers cam 500 de metri să trecem de zona aglomerată și când am crezut că vom găsi doar “zgomotul” făcut de valuri, mai mulți tineri și-au adus aminte că boxa lor portabilă poate umple toată plaja de manele.

  Plaja de la Corbu

  Un alt aspec important – pe plajă nu ai toalete și coșuri de gunoi. Cu alte cuvinte, te rog nu lăsa mucuri pe plajă sau alte urme umane.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit