• Camere Live link="camereLive"
  • Vila Șuțu își deschide ușile pentru prima dată în ultimii 20 de ani

    Vila Șuțu
    0 Shares

    Constănțenii și turiștii care vor să aibă parte de o experiență unică ar trebui să-și treacă în calendar data de 21 August. Celebra Vila Șuțu, cea amplasată spectaculos pe coasta litoralului, în dreptul plajei Modern, își va deschide ușile pentru public. Este o ocazie unică de a vizita casa, dar și de a admira instalațiile new media art realizate de studioul RIZI în cadrul evenimentului One Night Gallery.

    Vila Șuțu
    sursa foto - Stelian Beciu

    Înființat în 2013 de către un arhitect si un specialist în comunicare și multimedia, RIZI este un studio de design la intersecția dintre arhitectură, tehnologie și comunicare, care explorează diverse căi pentru a transmite emoția prin intermediul tehnologiei. Cu focus pe experience design, studioul reunește publicul și tehnologia prin proiecte cross-media atât în mediul fizic, cât și în cel digital prin proiecte precum expoziția de artă digitală BIOS, designul multi-media pentru pavilionul României la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2021, arhiva digitală a Muzeului Țăranului Român, instalații cu lumină pentru festivaluri din România și din Franța.

    One Night Gallery
    One Night Gallery

    Constanța marchează a doua destinație a acestei expoziții itinerante, prima având loc la București, în Gradina TVR, primul sediul al televiziunii române, prilej cu care a sărbătorit și 65 de ani de la prima transmisiune. Vila Șuțu, gazda celei de-a 17-a ediții, a fost ridicată în 1899, a aparținut prințului Mihail Șuțu și a fost construită de arhitectul Grigore Cerchez. O clădire cu o istorie bogată de 122 de ani de existență, care a îndeplinit diverse roluri, de la locuința privată a prințului Șuțu și a familiei acestuia, la punct de observație în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la consulatul Republicii Socialiste Cehoslovace și Curte de Apel. În 2011, casa a revenit în proprietatea familiei, iar în 2018 a fost achiziționată de Theodor Lucian Ichim (Unigrains Trading) care a pus-o la dispoziția One Night Gallery pentru ca publicul să o poată descoperi din nou. Grădinile vor găzdui expoziția, iar parterul va fi disponibil pentru vizitare, cu tururi ghidate.  Amplasată deasupra mării, vila păstrează un aer istoric care va completa într-un mod inedit creațiile studioului RIZI.

    sursa foto- Stelian Beciu

    Tema expoziției One Night Gallery Love RIZI este ELEMENTS și prezintă modul în care designul întâlnește natura; cele patru elemente primordiale ale naturii – pământul, focul, apa și aerul – comunică cu cele patru elemente esențiale din design – punctul, linia, planul și forma. Lumina și spațiul sunt elementele comune care leagă cele două lumi, cea naturală de cea artificială și sunt transpuse astfel cele 9 instalațiile arhitecturale. Turiștii și localnicii vor admira o instalație arhitecturală cinetică, o alta cu vapori de apă care se joacă prin culoare, una cu lumină care se modifică în funcție de mișcările făcute de vizitatori, o reinterpretate vizuală a focului printr-o construcție arhitecturală, o instalație interactivă care va permite publicului să se joace cu ideea de comuniune a apei cu focul și altele care compun o experiență multisenzorială prin lumină, sunet și mișcare.

    Funkytravel.ro
    Funkytravel.ro

    Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.