• Camere Live link="camereLive"
 • Vacanță inedită cu Paul Dicu în Deșertul Sahara

  0 Shares

  Paul Florin Dicu s-a născut pe 6 iunie 1969, la Constanța și este un sportiv român, practicant al artelor marțiale și  participant la cele mai grele competiții de alergare. În aprilie 2011, a fost singurul reprezentant al României care a reușit să termine Maratonul Nisipurilor (Marathon des Sables). În anii 2012, 2013, 2014 și 2015, Paul Dicu a participat din nou la Maratonul Nisipurilor, susținând un proiect al Asociației Inima Copiilor. Paul Dicu este și primul român care locuiește pe un velier ancorat la malul mării, experiență despre care poți citi AICI.

  Paul Dicu
  Paul Dicu

  “Nu megem acolo cu ATV-uri, călare pe dromaderi sau în 4X4. Mergem pe jos, în tihnă, pentru a ne bucura de ce găsim acolo”

  De această dată, Paul lansează o invitație pentru o experință inedită. Alături de www.wild-thing.ro, Paul te invită în Sahara. “Experiența de trekking în Sahara îți face cunoștință cu berberii și cultura lor minunată, te prezintă deșertului și îți lasă timp și spațiu pentru a petrece timp cu el și cu tine. Paul aduce cu el experiența Marathon des Sables și poveștile din deșert și de pe mare iar lângă ele vin poveștile și jocurile berberilor. Nu megem acolo cu ATV-uri, călare pe dromaderi sau în 4X4. Mergem pe jos, în tihnă, pentru a ne bucura de ce găsim acolo. Locuri puține pentru un grup mic dar inimos care vrea să învețe/experimenteze/simtă ceva … ceva” 

  Deșertul Sahara

  Trekking în Sahara cu Paul Dicu se va petrece în Maroc, în perioada 5-13 Martie 2022. Sunt acceptați maximum 13 participanți, iar costurile ajung la 1290 de euro de persoană.  “Sunt cinci zile de trekking în deșert, două zile de relaxare în Marrakesh, dormit la cort, mâncare pregătită de minunații berberi și povești la ceas de seară … cam așa”, spune Paul.  Dificultatea traseului este încadrată la ușor spre mediu, dar sigur se va lăsa cu o febră musculară. 

  Programul experienței de trekking în Sahara

  Pe 5 martie 2022 este decolarea din București spre Marrakesh. Apoi trei ore cu un microbuz spre un hotel simplu aflat pe drumul spre Sahara. Pe 6 martie, deșertul va deveni noua ta casa. Aici va fi instalat primul bivouac, între dune. Noaptea va fi petrecută la cort între dunetele de nisip … cu ochii într-un miliard de stele. 

  7, 8, 9, 10, 11 Martie 2022 sunt zilele de trekking în deșert conduși de o călăuză, un berber care nici dacă îl legi la ochi nu reușește să se piardă, susțin organzatorii.  Se vor parcurge între 10 și 25 km/zi, la pas și fără grabă. “Noi avem în spate câte un rucsac mic cu o sticlă de apă și ceva de ronțăit pe traseu. Cu noi va veni și un dromader care va căra apă și ronțănele extra…să fie bine. Restul logisticii (corturi, saci de dormit, saltele, apă, mâncare, bagajele noastre mari etc sunt cărate de dromaderi pe o altă rută dar avem acces la ele, după ce ajungem la destinația zilei respective”.

  Pe 11 Martie toți participanții sunt îmbarcați în microbuze cu destinația Marrakesh, iar 12 Martie este zi de forfotă prin bazar, piețe, cafenele … fiecare unde îl trage inima. 13 Martie este ziua în care vei ajunge din nou în România. 

  Dacă vrei să încerci această experiență, îți las AICI formularul de înscriere. 

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit