Paul Dicu, românul care locuiește pe un velier în Marina Eforie

Paul Dicu
Paul Dicu

“Romul nu vindecă răul de mare, doar te face să nu-ți mai pese”

Paul Florin Dicu s-a născut pe 6 iunie 1969, la Constanța și este un sportiv român, practicant al artelor marțiale și  participant la cele mai grele competiții de alergare. În aprilie 2011, a fost singurul reprezentant al României care a reușit să termine Maratonul Nisipurilor (Marathon des Sables). În anii 2012, 2013, 2014 și 2015, Paul Dicu a participat din nou la Maratonul Nisipurilor, susținând un proiect al Asociației Inima Copiilor.

Transsahara
Transsahara

Paul este și expert în tehnici de supraviețuire și printre puținii români care au ales să locuiească pe un iaht. De ce citiți aici despre Paul ? M-am găndit că poate viața lui este o continuă vacanță și am vrut să aflu ce se schimbă atunci când nu ai program și ești vecin cu delfinii.

Marina Eforie
Marina Eforie

Românii nu sunt obișnuiți să locuiască pe o ambarcațiune

Despre Paul Dicu s-a scris și se va mai scrie, dar eu vreau să vorbesc cu primul român care locuiește pe un velier ancorat în Marina din Eforie. Cum de locuieste Paul Dicu pe o ambarcatiune ?

Paul locuiește pe mare pentru că, după 20 de ani de la prima idee de a-și lua o barcă, si-a vândut apartamentul din Constanța și și-a cumpărat barca. Simplu, în lume sunt mulți oameni care fac asta, doar că noi nu suntem obisnuiți cu ideea.
Locuiesc pe un velier Delphia 40, de 12 metri, cu 4 cabine, bucătărie și două băi. Este un velier de ocean, foarte apreciat în lumea navigatorilor. 10 oameni pot dormi în condiții foarte bune.

Paul Dicu
Paul Dicu

Avantaje/dezavantaje, dar și ce costuri implică viața pe un velier ?

Asta cu avantajele și dimpotrivă e în funcție de cum vezi lucrurile. Am toate facilitățile pe barcă, de la caldură, la internet. Dacă nu ești atent, nici nu zici că stai pe o barcă. Prietenii vin ca și cum ar veni la mine acasă. Și nu cred că dorm altundeva decât în paturile de pe barcă.

Costurile sunt comparabile cu cele ale unei case. Căldura, curentul, apa, toate.

Pește marinat
Pește marinat

Paul Dicu nu doar locuiește pe ambarcațiune, ci organizează și diverse activități.

nomadsailor.ro este site-ul meu, în care sunt trecute toate activitățile și prețurile, care, evident, sunt individualizate. De la plimbări de 2-3 ore, la croaziere până în Grecia, Turcia, Bulgaria, la team-building sau nunți pe barcă, totul este posibil. Experiențe periculoase pe mare există, evident. Furtuni, coliziuni cu obiecte submerse, pirați, toate sunt reale și am trecut prin ele. Sunt lucruri pe care ni le asumăm, dar organizăm activitățile cât se poate de bine, astfel încat oamenii să se simtă minunat și să savureze o experiență pe un yacht cu vele.

În largul Mării Negre
În largul Mării Negre

Sfaturi pentru cei care văd ieșitul pe mare ca o corvoadă. Cum pot depași această frică ? Ajută romul ?

Răul de mare e același cu răul de mișcare din mașină. Desigur, câteva pastile de emetix sau ghimbir atenuează. Romul nu-l vindecă, doar că te face să nu-ți mai pese

Viața pe iaht
Viața pe iaht