• Camere Live link="camereLive"
 • Luna ianuarie, bilete de avion la prețuri cu până la 60% mai mici

  0 Shares

  Datele vin de la agenția de turism online vola.ro care a analizat tarifele practicate de companiile aeriene. Astfel, dacă în restul anului, turiștii urmăresc cu atenție campaniile de reduceri ale companiilor aeriene pentru a obține cele mai bune tarife la biletele de avion, în ianuarie prețurile mici sunt cel mai ușor de găsit, la o simplă căutare. Destinațiile spre care se găsesc cele mai ieftine bilete de avion în luna ianuarie sunt și printre cele mai iubite: Italia, Austria, Spania, Franța și Portugalia.

  Din lista orașelor spre care se poate zbura cu un cost minim nu lipsesc Barcelona, Madrid sau Valencia

  Destinațiile spre care se poate zbura cel mai ieftin din România sunt cele europene, spre care românii se îndreaptă, de altfel, cel mai des, atât pentru vacanțe de relaxare, cât și pentru vizitarea rudelor și prietenilor, ori pentru a merge la studii sau la muncă. Printre acestea, se numără Italia, o destinație preferată de români pentru city break-uri și unde prețurile pentru un bilet dus-întors încep de la 20 euro, dar și Austria, unde românii merg cu precădere la schi în perioada aceasta, pe biletul de avion plătind sume ce încep de la 40 de euro dus-întors de persoană.

  Din lista orașelor spre care se poate zbura cu un cost minim dacă biletul este achiziționat în luna în curs, nu lipsesc Barcelona (bilete de la 49 euro/persoană/dus-întors), Madrid (prețuri de la 42 euro/persoană/bilet dus-întors) sau Valencia (tarife de la 60 euro/persoană/bilet dus-întors).

  Totodată, cei care vor să petreacă Valentine’s Day în Paris, vor plăti luna aceasta pentru un bilet de avion dus-întors 49 euro/persoană. Dintre țările europene cele mai iubite de români, prețul cel mai mare la bilete de avion în luna ianuarie este către Portugalia, de la 79 euro/persoană pentru un zbor dus-întors. Deși pe fondul pandemiei city break-urile au fost înlocuite cu vacanțe mai lungi, de multe ori spre destinații interne, ori, la polul opus, spre destinații exotice unde erau mai puține restricții, în 2022 am putea asista la o revenire treptată a city break-urilor în preferințele turiștilor români. Aceștia au făcut deja primele rezervări pentru lunile de primăvară și chiar pentru vacanța de Paști de anul acesta. De asemenea, au apărut și cereri de tip early booking, pentru vacanțele de vară, Grecia, Turcia și Spania fiind printre cele mai solicitate destinații pentru concediile mai lungi din sezonul estival. Vola.ro estimează o creștere de minimum 150% în luna curentă comparativ cu ianuarie 2020.

  Funkytravel.ro
  Funkytravel.ro

  Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.