• Camere Live link="camereLive"
 • Cele mai bune destinații pentru 2022, recomandate de Tripadvisor

  0 Shares

  Tripadvisor, una dintre cele mai importante platforme de călătorii din lume, a anunțat cele mai bune destinații pentru 2022. Clasamentul a fost realizat în funcție de recenziile lăsate de milioane de turiști din întreaga lume pentru hoteluri, restaurante, alte spații de cazare, dar și experiențe. Perioada luată în calcul pentru recenzii a fost 1 noiembrie 2020 – 31 octombrie 2021.

  Dubai a detronat Londra, Paris și Roma

  Pe lista de destinații populare marca Tripadvisor, iese în evidență Dubai. Orașul, ales anual și de zeci de mii de români,  a detronat oficial simboluri precum Londra, Paris și Roma. Iar dacă mergem peste ocean, Las Vegas este destinația recomandată din SUA pentru 2022. Pe locul doi este New York.  

  Notă personală: ca unul care a reușit să descopere doar o mică parte din Las Vegas, deși am stat ceva zile pe acolo, sunt total de acord cu nominalizarea făcută de Tripadvisor. Las Vegas este o experiență care te va marca toată viața.

  Las Vegas
  Las Vegas

  Călătorii au fost rugați să nominalizeze cea mai recomandată insulă, iar câștigătoare a ieșit Mallorca, Spania.  Această insulă superbă devine mai mult decât un punct fierbinte de vacanță de primăvară. Cu golfuri pitorești, plaje pentru copii și arhitectură maură grandioasă, insula este aleasă atât de tineri, cât și de familiști. Insula vecină, Ibiza ocupă locul 6.

  Și acum cireașa de pe tort – Hawaii

  În S.U.A., Insula Hawaii este destinația care a câștigat. Frumusețea naturală și caracteristicile ecologice ale insulei sunt o atracție pentru iubitorii de natură și pasionații de aer liber.

  Notă personală: ca unul care a reușit să reușit să ajungă în Hawaii vă spun că experiențele trăite acolo îți schimbă complet imaginea despre o vacanță pe o insulă. Ai aici mai multe fotografii din Hawaii, iar dacă apeși pe acestea te vor direcționa spre experiențele noastre din această insulă.

  Plajă în Hawaii

  Și nu este singurul loc non-continental care se clasează în acest top. Talkeetna, Alaska își face debutul Travelers’ Choice ca destinație de tendință nr. 8 în SUA, semn că turiștii și-au extins orizontul.

  Destinații în funcție de preparatele culinare, escapade în aer liber, orașe, stațiuni de schi, plaje

  Mâncare: Roma ocupă primul loc în topul celor mai bune destinații pentru iubitorii de mâncare, stârnind apetitul călătorilor din întreaga lume cu preparatele sale autentice și gelato-ul de nelipsit. Între timp, New York este orașul american care găzduiește aproximativ 9.000 de restaurante și ocupă locul întăi din SUA ca destinație pentru gurmanzi.

  .

  Aer liber: Parcul Național Arenal din Costa Rica este cea mai bună destinație din lume în 2022 pentru pasionații de escapade în aer liber. Parcul Național Vulcanul Arenal oferă o serie de trasee care șerpuiesc prin pădurea tropicală bogată în faună sălbatică  și vechi fluxuri de lavă. În SUA, Parcul și Rezervația Națională Denali din Alaska este numărul unu. Faimos pentru că este casa Muntelui McKinley, enormul parc are un singur drum, ceea ce îl transformă drept aventura perfectă.

  Schi: Zermatt, Elveția, este considerată de turiștii din întreaga bune drept cea mai recomandată stațiune pentru schi. Matterhorn Glacier Paradise este zona de schi preferată de călători și este descrisă  drept „paradisul alpin”. În S.U.A., Jackson, Wyoming este destinația nr. 1 pentru schiori în 2022.

  Iubitorii de orașe: Dubai este destinația  numărul unu. Cunoscut pentru shopping,  arhitectură ultramodernă și o viață de noapte efervescentă, Dubai este destinația supremă pentru iubitorii de orașe. Și nicio surpriză în S.U.A., jungla de beton preferată a tuturor, orașul New York, domnește ca destinația numărul 1.

  Căutători de soare: Paradisul arată diferit pentru fiecare, dar cei mai mulți turiști au ales Cancun, Mexic, drept cea mai bună destinație pentru căutătorii de soare din lume pentru 2022.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit