• Camere Live link="camereLive"
 • Aventuri în SUA! “Aloha spirit” și emoțiile intrării în Hawaii

  0 Shares

  Honolulu, Hawaii, ora locală 08.33 Suntem de câteva zile în Hawaii, iar eu nu reușesc să mă așez comod în fața tabletei pentru a vă împărtăși ceea ce am descoperit aici. Las să vorbească doar imaginile pe care le încarc pe Instagram sau pe facebook. În mesageria privată, prietenii îmi tot scriu și mă întreabă diverse aspecte ale călătoriei. Poate că voi ați fost cei care m-ați ajutat să mă mobilizez și să aștern pe foaia virtuală primele lucruri despre experiența din această insulă senzațională.

  Intrarea în Hawaii nu este deloc ușoară, dar nici imposibilă

  Guvernatorul din Hawaii a decis de aproape un an să interzică accesul oricărui turist în suita de insule ca măsură de protecție împotriva răspândirii coronavirusului. Însă, de mai bine de o lună, măsurile s-au mai relaxat, iar singurii turiști acceptați sunt cei din Statele Unite ale Americii și Japonia. Aici am profitat de fapt de o scăpare legislativă. Nu contează țara de origine a turistului atât timp cât călătorește din SUA sau Japonia.

  funkytravel.ro

  Dar scăparea legislativă nu îți garantează și accesul. Iată pașii pe care trebuie să-I faci dacă nu vrei să ajungi în carantină în această insulă spectaculoasă sau să te întorci forțat înapoi în Statele Unite ale Americii. În primul rând, ai nevoie de un test PCR cu rezultat negativ care să fie făcut cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii în insulă, la un centru autorizat de Hawaii. Noi am decis să folosim laboratorul Hawaiian Airlines. Testul a costat 90 de dolari și l-am făcut singuri în mașină sub supravegherea angajaților clinicii.

  Testarea PCR din Los Angeles

  Apoi, următorul pas este deschiderea unui profil de acces pe pagina oficială a statului Hawaii. Din păcate, site-ul nu funcționează perfect. Următorul pas este instalarea aplicației oficiale a statului Hawaii. Și când primești rezultatul PCR începi să încarci datele în aplicația web, dar și cea IOS și Android. Dacă testul încarcat de tine în format PDF nu este acceptat de cele două aplicații nu mai are rost să te urci în avion pentru că fie vei intra în carantină, fie ți se va refuza îmbarcarea. Siguri că am respectat toți pașii necesari, am decis să ne petrecem zecile de minute de așteptare din aeroportul din Los Angeles într-un loc special creat pentru a surprinde avioanele. Calmul pe care îl vedeți în poza de mai jos urma să dispară câteva momente mai târziu.

  www.funkytravel.ro în Aeroportul din Los Angeles
  www.funkytravel.ro în Aeroportul din Los Angeles

  Ajunși la poarta de îmbarcare, prietenii cu care călătorim, cetățeni canadieni, își aud numele în boxele din aeroport. Vin cu brățări portocalii pe mână și ne anunță: noi am fost exceptați de la carantină la sosirea în Hawaii, dar numele voastre nu sunt pe listă. Fiori reci ne-au cuprins corpul, iar neliniștea a început să se instaleze. Am răsfoit din nou toate cerințele, ne-am verificat ambele aplicații, care generează qr coduri, apoi am mers direct la angajații Hawaiian Airlines. O doamnă ușor deranjată de întrebarea mea ne-a arătat o coadă de zeci de persoane. Eram obligați să facem o pretestare pentru a ne putea îmbarca. Vă reamintesc că totul se petrecea în timp ce se începuse deja îmbarcarea. Noi stresați, prietenii noștrii stresați! Am decis că vom risca și dacă nu reușim să ajungem la timp la ghișeul de pretestare, ne vom urca în avion și măcar vom privi pe geam insula spectaculoasă.

  Dar cum vezi fotografia de mai sus, înseamnă că am reușit. Când am ajuns în fața funcționarei care ne-a verificat din nou toate actele, aplicația web, qr code-ul, doamna ne-a explicat ce se întâmplase. Pur și simplu aveam înregistrate mai multe călătorii cu aceleași date, iar sistemul refuza accesul nostru. Și astfel după o jumătate de oră cu transpirații reci pe coloană, am auzit acest mesaj “Aloha! Welcome to Hawaiian Airlines”

  Aloha Spirit este un mod de viață

  Poate că unii dintre voi ați mai fost în Hawaii și sunteți obișnuiți cu insula, dar pentru noi, aflați la prima experiență aici, peisajul ne-a lăsat fără cuvinte. Primul curcubeu văzut chiar la apusul soarelui, mirosul floral care te îmbie pe toată insula, starea de spirit și energia pozitivă de oriunde, te fac să te simți cu totul altfel.

  Waikiki Beach, Honolulu
  Waikiki Beach, Honolulu

  Promit să scriu despre fiecare experiență trăită aici, în Hawaii. Vă las doar o singură escapadă. Am ales să urcăm pe Diamond Head pentru a observa aproape toată insula. Cinci dolari de persoană și 10 pentru autoturism vei achita ca să ai acces în inima unui crater vulcanic. Aici este doar începutul unui traseu de 1,3 km pe versanți. Iar când crezi că mai ai puțin până în vârf își ies în cale 99 de scări.

  Cele 99 de scări spre Diamond Head
  Cele 99 de scări spre Diamond Head

  Nimic nu pare mai descuranjant ca aceste trepte! Nu sunt puțini cei care renunță la urcare! Iar când ajungi în vârful vulcanului îți dai seama că orice lucru senzațional se obține cu multă muncă și transpirație.

  Priveliștea de la Diamond Head
  Priveliștea de la Diamond Head

  Este doar unul dintre locurile vizitate pe insulă. Am trăit momente incredibile pe plajele sălbatice ale insulei, am mâncat preparate tradiționale gătite în sate pescărești, dar pentru toate acestea a fost inventată sintagma …Va urma!

  Aventurile noastre din SUA le poți citi AICI 

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit