• Camere Live link="camereLive"
 • Să avem un an plin de călătorii! Retrospectiva anului 2021

  0 Shares

  2021- un an la fel de pandemic ca 2020, dar cu portițe legale pentru cei care și-au dorit să călătorească. Așa pot descrie eu anul care tocmai ce se va încheia. Pregătirea pentru fiecare experiență a devenit extrem de stresantă, intrarea în anumite țări s-a dovedit a fi un calvar, biletele de avion se anulau sau se modificau în fiecare zi, cozile interminabile la ghișee au devenit o obișnuință oriunde în lume, bugetele au fost date peste cap de testările multiple, iar minusurile pot continua… Dar, niciuna dintre aceste provocări nu m-au/ne-au descurajat să călătorim. Nu de puține ori suntem priviți cu invidie ( și nu de fiecare dată în sensul bun al cuvântului)  pentru că încercăm să descoperim cât putem de mult din această lume. Este alegerea noastră să călătorim și tot a noastră să vă împărtășim din experiențele pe care le trăim. Iar dacă rândurile scrise de mine vă ajută să vă pregătiți o călătorie, atunci mi-am atins scopul.

  Escapadă pe șosea și apă, în paradisul din Delta Dunării

  În luna martie am descoperit un altfel de turism în Delta Dunării, una dintre cele mai ferite zone când vine vorba despre pandemia de coronavirus. Intinderea mare de apă, localitățile izolate și mobilitatea redusă au ținut la adăpost această zonă. Tocmai de aceea mi-am îndreptat din nou atenția spre această zonă. Și cum întreaga călătorie a fost calculată astfel încât să fie o experiență nouă, am ales să intru în inima Deltei la bordul primei nave de croazieră dedicată doar acestui paradis verde.

  Apasă pe fotografia de mai jos dacă te interesează o astfel de experiență.

  Împreună cu Ivan Patzaichin la Mila 23

  Egipt nu înseamnă doar all inclusive și piramide

  Primăvara și sfârșitul toamnei au fost dedicate Egiptului. Am mers acolo pentru sporturile de apă, pentru soarele prietenos din aprilie, dar și pentru că momentele trăite alături de o gască suprinzătoare. Iată ce scriam pe 17 aprilie 2021.

  17 aprilie, ora 04.30! După mai bine de un an am făcut, din nou, check in la Aeroportul Otopeni de această dată cu destinația Egipt. Țara piramidelor a devenit atracția pricipală a turiștilor români imediat după redeschiderea granițelor. Printre sutele de români care așteptau să fie mângâiați de cele peste 30 de grade Celsius, un grup de 45 de tineri ieșea în evidență datorită bagajelor asemănătoare unor mumii. Este pentru prima dată când mergem în vacanță cu un grup atât de numeros și tot o premieră este și escapada activă despre care vei citi în rândurile de mai jos.”

  Iar dacă te interesează și o altă față a turismului din Egipt dă un click pe fotografia de mai jos.

  O experiență care m-a făcut să văd Turcia cu alți ochi

  Sfârșitul lunii mai m-a prins la 32 de grade Celsius pe o goeletă construită chiar în zona Bodrum.  Marina din Bodrum este ticsită de ”ketch”, ambarcațiuni tradiționale din lemn construite local, dar și de  “schooner”, ambele cunoscute cu denumirea de “goulette” sau “gulet”, velier motorizat caracterizat de utilizarea a cel puțin două catarge. Îmbarcați pe goeletă, în doar o oră am ajuns la adăpostul unei insule. Descătușați, aproape toți cei din grup s-au avântat în apa de un turcoaz ireal, sub atenta supraveghere a echipajului ambarcațiunii. Iar după cină, luna s-a dat în spectacol. Și cum am tot postat imagini pe Instagram și Facebook, uneori fără să menționez locul în care mă aflam, ci doar țara, mi-am dat seama că mulți dintre turiștii români au ocolit litoralul turcesc tocmai din cauza celor care se luptă cu “farfuriile pline”. Acum puteți vedea Turcia și cu alți ochi!

  Iar dacă te interesează și o altă față a turismului din Turcia dă un click pe fotografia de mai jos.

  Da, există și locuri spectaculoase pe litoralul românesc

  Verile mi le petrec, de obicei, pe litoralul românesc fiind perioada cea mai aglomerată la serviciu. Asta nu înseamnă că ne petrecem toată viața la birou, ci profităm de orice oră liberă pentru a descoperi locuri noi.  Dacă apeși pe poza de mai jos vei citi despre câteva locuri testate chiar de noi.

  Dar au fost și zone în care nu am găsit doar plusuri, ci și minusuri. Click pe fotografie!

  Intrarea în Hawaii nu este deloc ușoară, dar nici imposibilă

  Honolulu, Hawaii, ora locală 08.33 Suntem de câteva zile în Hawaii, iar eu nu reușesc să mă așez comod în fața tabletei pentru a vă împărtăși ceea ce am descoperit aici. Las să vorbească doar imaginile pe care le încarc pe Instagram sau pe facebook. În mesageria privată, prietenii îmi tot scriu și mă întreabă diverse aspecte ale călătoriei. Poate că voi ați fost cei care m-ați ajutat să mă mobilizez și să aștern pe foaia virtuală primele lucruri despre experiența din această insulă senzațională.

  www.funkytravel.ro în Hawaii

  Toamna ne-a adus ceea ce planificasem încă din 2019 – vacanța pe coasta de vest a SUA și Hawaii.  De fapt, insula spectaculoasă a fost finalul călătoriei în SUA, dar o pot considera cireașa de pe tort. Am scris despre toate locurile pe care le-am vizitat, cu bune și cu rele, în speranța că cineva va avea nevoie de aceste sfaturi. Am lăsat mai jos link-uri active spre toate destinațiile pe care le-am vizitat.

  La final, vreau să vă mulțumesc pentru că citiți www.funkytravel.ro și am o urare simplă pentru 2022

  “Să avem un an plin de călătorii!”

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit