• Camere Live link="camereLive"
 • Aventuri pandemice în Statele Unite ale Americii

  0 Shares

  03 septembrie, ora 08.30, aeroportul Mihail Kogălniceanu, județul Constanța. Nu ai spune, dar mica aerogară de la malul mării, este de fapt o poartă principală spre multe destinații de pe glob. Cursa matinală care face legătura cu aeroportul Istanbul, operată de Turkish Airlines, deschide sute de posibilități de călătorie spre cele mai interesante locuri din lume. Pentru noi a fost primul zbor spre o călătorie peste Oceanul Atlantic, vacanță programată încă din 2019, dar dată peste cap de pandemia de coronavirus.

  Actele necesare pentru a intra în Statele Unite ale Americii

  Din start, luați în calcul că pentru călătoria în scop turistic este obligatoriu vaccinul anticovid, schema completă, efectuat cu cel puțin 14 zile înainte de a pleca în călătorie. Apoi, testul PCR – cu rezulat negativ – efectuat cel mult 72 de ore înainte de momentul călătoriei. Atenție, calculează și timpul de zbor astfel încât să mai fie valabil și când aterizezi în Statele Unite ale Americii. Și stai că lista nu s-a încheiat! Înainte de a porni în călătorie, descarcă formularul onlie al CDC de AICI, completează-l acasă și apoi print. Da, este obligatoriu să ai la tine și “hard copy” chiar dacă l-ai salvat online. Și tot copii printate trebuie să ai și pentru Certificatul European de Vaccinare, deși tu le ai salvate și online. Iar, ultimul formular completat a fost cel de intrare în California. Ai AICI link-ul de acces. Și nu în ultimul rând, ai nevoie de viză 😊

  Toate documentele ne-au fost cerute atât la îmbarcarea în cursa de la Mihail Kogălniceanu, cât și la transferul de la Istanbul spre Los Angeles. Iar transferul poate fi descris exact ca fotografia de mai jos, realizată în fugă.

  aeroport
  Aeroport

  Deși ai două ore la dispoziție pentru a ajunge la poarta de îmbarcare spre cursa de Los Angeles, aeroportul de la Istanbul este atât de mare încât ai timp de o țigară înainte de zbor doar dacă faci o cursă contracronometru. Vei trece din nou prin filtre de securitate și ți se vor verifica și bagajele de mână, dar ești supus și unui control corporal.

  Prima călătorie la business class!

  Și cum această vacanță a fost, în permanență, sub semnul întrebării, mai ales că se schimbau condițiile de călătorie de la o zi la alta, anunțul celor de la Turkish Airlines că am fost selectați pentru un upgrade gratuit la business class, pentru tot zborul Constanța – Los Angeles, a fost primul semn că totul va fi perfect. Cu temerea că parcă nu ne potriveam cu cei obișnuiți cu astfel de condiții de călătorie, ne-am făcut mai multe fotografii în fotoliile cu masaj.

   Apoi, am savurat din plin limonada proaspătă cu mentă pregătită în fața noastră de un barman, dar ne-am delectat și cu un vin spectaculos de Porto. Apoi, meniul este pe măsură! Aperitiv – creveti, salată cu carne de homar, somon fume și păstrăv afumat.

  Turkish Airlines

  Suita de angajați, alocați doar sectorului business class, își face treaba exemplar. După 14 ore de zbor, cu multe ore dormite pe un fotoliu-pat relaxant, mi-am promis că, dacă voi mai planifica vacanțe la distanțe de mii de kilometri, voi strânge bani pentru astfel de servicii.

  Bine ați venit în SUA! De ce anul acesta?

  Și orele au trecut ușor și ne-am trezit cu mesajul “Bine ați venit la Los Angeles! Ora locală este 17.00.” Ne-am pregătit setul de documente, ne-am prezentat la ghișeul vameșilor, iar un polonez blond a început să ne descoasă. De ce în vacanță, de ce anul acesta, dar de ce ați venit…. S-a convins că am venit cu gânduri pașnice în momentul în care i-am arătat și biletele de întoarcere.

  Aeroportul Los Angeles

  PS: am scris aceste rânduri din salonul Renaissance Los Angeles,  hotel care ne-a găzduit pentru prima noapte, dar și unde mi-am dat seama că nu suntem singurii români din incintă. La două mese distanță, trei “flăcăi” originari din București (așa s-au recomandat când i-am salutat în română), dar cu accent moldovenesc, amenițau că dau foc cuiva la mașină 😊

  Am uitat… suntem aproape de granița cu Mexic, zonă unde mii de imigranți ajung ilegal în SUA.

  Călătoria în SUA este abia la început! Dăcă vrei să ne urmărești, dă un follow contului de instagram–> https://www.instagram.com/adi.gorpin/?hl=en

   

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit