• Camere Live link="camereLive"
 • Cele mai bune hoteluri și cartiere din Paris

  0 Shares

  Topul pe care îl veți citi mai jos a fost realizat de Julie, Tim, Tyler și Kara. Este vorba despre o familie care a decis în 2014 să pornescă într-o călătorie în jurul lumii. Experiențele lor le puteți găsi AICI  Și-au dat seama că aventurile lor îi pot ajuta și pe alți călători atunci când aleg o destinație și iată că au început să-și împărtășească din experiențele trăite. Călătoria noastră în jurul lumii nu a fost doar despre a vedea o grămadă de țări și muzee și situri UNESCO. Era vorba de a merge într-o aventură în familie, de a TRĂI, de a face ceva de neuitat, de a ne schimba viziunea asupra lumii și de a învăța despre ceea ce este cu adevărat acolo

  Informații necesare în cazul în care nu ai mai fost la Paris

  A alege unde să stai în Paris poate fi copleșitor. Sunt atât de multe opțiuni! Pentru a vă ușura lucrurile, cei patru au restrâns lista lungă de hoteluri în doar câteva proprietăți grozave, organizate în funcție de cartier și buget. Înainte de a sări în cele mai bune hoteluri din Paris, iată o lecție rapidă de geografie. Acest lucru este foarte important dacă este prima ta vizită la Paris.

  Centrul orașului Paris este divizat de râul Sena. Principalele situri din Paris sunt grupate de fiecare parte a acestui râu. Malul drept (Rive Droite) se referă la zona Parisului care se află la nord de râul Sena. Aici veți găsi Champs-Elysees, Arcul de Triumf și Luvru, Marais și Palais Garnier, pentru a numi doar câteva. Malul stâng (Rive Gauche) se referă la zona Parisului care se află la sud de râul Sena. Aici veți găsi Turnul Eiffel, Muzeul d’Orsay, Muzeul Rodin și Cartierul Latin.

  Doar pentru a menține lucrurile interesante, există și două insule care se află în râul Sena, Ile de la Cite și Ile Saint-Louis. Aici veți găsi Notre Dame și Sainte Chapelle. Din râul Sena ies în spirală cele 20 de arondismente ale Parisului. Un arondisment este un cartier. Ele sunt numerotate de la 1 la 20, începând cu 1 în vârful Ile de la Cite și ies în spirală în sensul acelor de ceasornic de aici. Arondismentele numerotate inferioare sunt situate în apropierea râului Sena, iar arondismentele numerotate mai mari sunt situate mai departe de centrul orașului.În cele din urmă, există multe cartiere diferite în Paris. Unele dintre aceste cartiere sunt situate în mai mult de un arondisment. De exemplu, Marais este situat în arondismentele 3 și 4. Alte cartiere celebre sunt St.-Germain-de-Pres (arondismentul 6), Montmartre (arrondismentul 18) și Cartierul Latin (arondismentul 5).

  Iată o hartă a locurilor de cazare din Paris. Fiecare culoare corespunde unui cartier diferit din Paris. Marcajele negre indică atracțiile de top din Paris.

  Unde să stați în Paris în 2022

  Hotelurile enumerate în acest articol sunt foarte apreciate. Toate, cu excepția unora, primesc 8,5 stele sau mai mult pe Booking.com, iar majoritatea obțin cel puțin 9 stele. De asemenea, sunt situate convenabil în apropierea stațiilor de metrou, un factor important în alegerea zonei de stat în Paris. Chiar dacă aceasta este o listă restrânsă a tuturor opțiunilor hoteliere din Paris, este totuși una… foarte lungă.

  Inima Parisului – Arondismentele 1 și 2

  Această zonă include Ile de la Cite, precum și o porțiune din malul drept. Destinațiile populare includ Notre Dame, Luvru și Grădina Tuileries. Rue de Rivoli este una dintre străzile principale care străbate această zonă a Parisului. Se întinde pe lângă Luvru și Grădina Tuileries până la Place de la Concorde.

  Pro: Locație centrală; ușor de mers pe jos la unele dintre cele mai populare locuri din Paris; vedere spre Turnul Eiffel de la unele hoteluri

  Contra: Una dintre cele mai scumpe zone de cazare din Paris; îi lipseste o parte din farmecul pe care îl gasesti în alte cartiere

  LUX: The Ritz. Ritz este considerat unul dintre cele mai luxoase hoteluri din lume. Mai multe apartamente sunt numite în onoarea oaspeților celebri care au stat cândva aici, precum Coco Chanel și Frederic Chopin. Acest hotel a fost prezentat în diferite cărți și filme. Hemingway a vizitat frecvent Ritz, iar unul dintre baruri, Bar Hemingway, îi este un omagiu.

  The Ritz
  The Ritz Paris

  UPSCALE: Hotel Brighton

  Acest hotel este situat pe Rue de Rivoli, chiar vizavi de Grădina Tuileries, astfel încât veți putea vedea Luvru, Catedrala Notre Dame, Turnul Eiffel și Arcul de Triumf din camera dumneavoastră. Solicitați să primiți o cameră la unul dintre ultimele etaje pentru cea mai bună experiență.

  Hotel Brighton
  Hotel Brighton

  MEDIU: Le Relais Saint Honore

  Acest hotel de tip boutique are locația excelentă. Luvru, Grădina Tuileries, Place de la Concorde și Palais-Garnier sunt toate la 10 minute de mers pe jos. Stațiile de metrou Tuileries și Pyramides sunt la mai puțin de 5 minute. Camerele sunt mici, dar decorate cu gust, iar personalul este prietenos și vorbește engleza. Nu aveți o priveliște minunată de la acest hotel, dar personalul este extrem de amabil.

  BUGET:

  Hotel Opera Maintenon. Acest hotel mic este situat lângă Palais Garnier, iar camerele pot găzdui una până la patru persoane. Unitatea hotelieră este listată ca o opțiune de buget, dar din moment ce arondismentul 1 este un loc de cazare scump, prețurile pot fi relativ mari.

  Le Marais – arondismentele 3 și 4

  Marais este unul dintre cele mai vechi cartiere din Paris. Pentru mulți vizitatori, această zonă se află în fruntea listei ca fiind una cu  cele mai bune locuri de cazare.

  Acest cartier se află chiar lângă arondismentele 1 și 2, așa că dacă sunteți în căutarea unei locații relativ centrale, fără o cheltuială uriașă, Marais este o zonă de luat în considerare. Este un labirint de străzi înguste, pietruite, mărginite de magazine și cafenele mici. Le Marais este cartierul perfect pentru a merge la plimbare. De asemenea, găzduiește o comunitate evreiască vibrantă și o comunitate LGBTQ.

  Site-urile de top aici includ Centrul Pompidou, Place de Vosges și Muzeul Picasso. Zona se află la câțiva pași de Luvru și Ile de la Cite; prețurile hotelurilor sunt puțin mai mici decât arondismentele 1 și 2

  UPSCALE: Roi de Sicile. Acest hotel are o locație excelentă. Este preferat de familii sau de cei care doresc puțin mai mult spațiu. În 10 minute de mers pe jos ajungi la Centrul Pompidou și de râul Sena.

  Roi de Sicile
  Roi de Sicile

  MEDIU: Les Tournelles. Acest hotel de tip boutique se mândrește, de asemenea, cu o locație excelentă în Marais. Camerele sunt decorate elegant.

  Les Tournelles
  Les Tournelles

  Cartierul Latin – Arondismentul 5

  Pe malul stâng, la doar o aruncătură de băț de Ile de la Cite, se află Cartierul Latin. Asemănător cu Marais, acesta este un alt cartier care este încrucișat cu străzi înguste, ca un labirint, și mici cafenele. Aici veți găsi Universitatea Sorbona, Panteonul și Shakespeare & Company.

  Pro: Locație centrală excelentă și ușor de mers pe jos la multe locuri de-a lungul râului Sena

  Contra: Mult mai turistic decât Marais

   Cartierul Latin este relativ mare. Aceste recomandări de hoteluri sunt situate în regiunea de vest a Cartierului Latin, lângă râul Sena și stația de metrou Saint-Michel Notre Dame.

  UPSCALE: Hotel Parc Saint Severin – Esprit de France. Acest hotel de 4 stele are o locație convenabilă. Se află la doar câteva străzi de râul Sena și de stația de metrou Saint-Michel Notre-Dame.

  MEDIU: Hotel Albe Saint Michel. Dacă sunteți în căutarea unui hotel la preț accesibil, cu o locație centrală, acesta este unul de luat în considerare. Acest hotel este situat la o stradă de râul Sena. În doar câteva minute, puteți ajunge pe jos până la Notre Dame. Dacă călătoriți în familie sau în grup, camerele pot fi grupate pentru a găzdui până la cinci persoane.

  BUGET: Hotel College de France. Acest hotel tip buget are, de asemenea, o locație excelentă în Cartierul Latin. Unele camere au balcoane cu vedere la străzile orașului. Trebuie doar să știți că nu oferă aer condiționat, așa că dacă veți călători în lunile de vară, poate doriți să alegeți un alt hotel.

  Hotel College de France
  Hotel College de France

  Saint-Germain-des-Pres – Arondismentul 6

  Saint-Germain-des-Pres se află chiar lângă Cartierul Latin. Acest cartier este mai frumos, are mai mult farmec și este situat mai central decât Cartierul Latin, așa că dacă încerci să te decizi între cele două, îți recomand Saint Germain. Este plin de cafenele, magazine de tip boutique, muzee și galerii de artă. Aceasta a fost cândva inima literară și artistică a Parisului, unde oameni precum Hemingway, Pablo Picasso, Albert Camus și Jean-Paul Sartre s-au întâlnit în cafenele.

  Site-urile de top aici recomand vizite la  Les Deux Magots, Café de Flore, Le Bon Marche, Brasserie Lipp, Jardin du Luxembourg și Eglise Saint-Sulpice.

  Pro: Locație excelentă, centrală în Paris; cafenele recunoscute; unul dintre cele mai bune locuri pentru a merge la cumpărături; ușor de mers pe jos la cele mai multe atracții

  Contra: Nimic

  LUX: Hotel D’Aubusson. Acest hotel de 5 stele este o casă istorică din secolul al XVII-lea. Găzduiește Café Laurent, un faimos bar literar. La sfârșitul anilor 1940, acest bar a fost numit Café Tabou și a fost locul de întâlnire al unor intelectuali celebri precum Camus, Sartre și Simone de Beauvoir. Acest hotel oferă 50 de camere și apartamente în stil boutique.

  UPSCALE: Hotel Baume. Acest hotel este situat într-o zonă liniștită din Saint-Germain-de-Pres. Camerele sunt decorate elegant. Este la o scurtă plimbare până la stația de metrou Odeon.

   

  MEDIU: Grand Hôtel de L’Univers Saint-Germain. Acest hotel de tip boutique este situat în centrul istoric. Camerele pot găzdui între una și trei persoane.

  BUGET: Hotel Clement. Acest hotel de 2 stele oferă aer condiționat. Are o locație centrală în Saint-Germain-des-Pres, lângă liniile de metrou 4 și 10. De la hotel ajungi ușor la  Notre Dame și râul Sena.

  Hotel D’Aubusson
  Hotel D’Aubusson

  Aproape de Turnul Eiffel – Arondismentul 7

   Dacă este prima ta vacanță la Paris, atunci cel mai probabil o vizită la Turnul Eiffel este pe lista ta. Pare o idee grozavă să stai în acest cartier, nu? Pentru vizitatori, arondismentul 7 este bun, dar nu grozav. Da, te poți plimba chiar până la Turnul Eiffel, dar pentru a ajunge oriunde altundeva în Paris (chiar și alte atracții din arondismentul 7), cel mai probabil vei fi în metrou. Cred că este mai bine să stai într-un alt cartier, unde poți avea vedere la Turnul Eiffel, decât să stai chiar lângă Turnul Eiffel. Există câteva atracții majore în acest arondisment: Musee d’Orsay, Hotel des Invalides, Musee Rodin, Rue Cler, Champs de Mars și, desigur, Turnul Eiffel. Acesta este un arondisment mare și, pentru mulți oameni, este prea mare pentru a merge dintr-o parte în alta, motiv pentru care trebuie să te obișnuiești cu călătoria cu metrolul.

  Pro: Aproape de Turnul Eiffel

  Contra: Lipsește farmecul altor cartiere de pe această listă; chiar dacă este situat relativ central, vei merge frecvent la metrou;

  UPSCALE: Hotel de la Bourdonnais. Situat pe o stradă rezidențială la doar câteva străzi de Turnul Eiffel.

  UPSCALE: Hotel La Comtesse. Dacă sunteți în căutarea unui hotel de lux care să aibă vederi frumoase asupra Turnului Eiffel, acesta este unul de luat în considerare. Acest hotel primește recenzii mai bune decât Hotel de la Bourdonnais. Este situat la câțiva pași de Champ de Mars, Turnul Eiffel și Rue Cler.

  MEDIU: Hotel Muguet. Acest hotel este situat la o scurtă plimbare de Turnul Eiffel. Dacă călătoriți în familie, puteți solicita două camere comunicante pentru a găzdui până la cinci persoane.

   

  Hotel La Comtesse
  Hotel La Comtesse

  Champs-Elysees – Arondismentul 8

  Aceasta nu este o zonă pe care aș recomanda-o de obicei, totuși, dacă sunteți în căutarea unui sejur de lux în Paris, există două hoteluri foarte notabile în acest arondisment. Champs-Elysees este una dintre cele mai faimoase străzi din lume. Începe de la Place de la Concorde și se termină la Arcul de Triumf. O plimbare pe Champs-Elysees este o necesitate la prima ta vizită la Paris.Dar această zonă este aglomerată, foarte turistică și puțin haotică. Acesta este un loc grozav de vizitat, dar există cartiere mai bune pentru a rămâne în Paris

  Hotel Shangri-La

  Hotel Shangri-La. Dacă aveți un buget nelimitat și doriți să stați într-un hotel cu una dintre cele mai bune vederi ale Turnului Eiffel, nu căutați mai departe. Acest hotel nu numai că are una dintre cele mai bune vederi ale Parisului, dar are și două restaurante cu stele Michelin.

  Hotelul Four Seasons George V Paris
  Hotelul Four Seasons George V Paris

  Hotelul Four Seasons George V Paris. Acest hotel emană lux. Acesta este singurul hotel de lux din Europa care găzduiește trei restaurante cu stele Michelin, pentru un total de cinci stele. Multe camere sunt apartamente, iar unele au vedere la Turnul Eiffel.

  Julie, Tim, Tyler și Kara continuă cu recomandări pentru arondismentele 10, 11 și 15.  Acestea le poți descoperi la ei pe site –  https://www.earthtrekkers.com/

  Funkytravel.ro
  Funkytravel.ro

  Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.