• Camere Live link="camereLive"
 • Iată harta celor 174 de țări unde poți intra fără viză cu pașaportul românesc

  The Ritz
  0 Shares

  Henley &  Parteners, companie care ajută cetățeni din toată lumea în obținerea rezidenței dorite, realizează anual topul pașapoartelor mondiale în funcție de numărul de țări în care se poate intra fără viză sau cu viză la sosire. Analiza publicată în ianuarie 2022 arată că  pe prima poziție se situează Japonia. Posesorii unui pașaport japonez pot în prezent să intre fără viză sau cu viză la sosire în 192 de destinații din întreaga lume. De altfel, Asia domină topul listei, alături de Japonia fiind și  Singapore. Pe locul doi este Germania, iar pe trei regăsim Italia și Spania.

  SUA și Marea Britanie continuă să coboare în clasament, ajungând pe poziția a șasea, cu 186 de țări în care pot călătorii.

  Pașaportul românesc se situează pe poziția a 16-a în lume. Potrivit indexului, cu pașaportul românesc se poate intra fără viză/cu viză la intrare în 174 de țări. Iată o hartă realizată de cei de la wikipedia cu țările în care putem intra fără viză sau cu viză la intrare. 

  Visa requirements for Romanian citizens.png

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit