• Camere Live link="camereLive"
 • 170 de copii și tineri din programul SOS Satele Copiilor România au ajuns, gratis, pe litoral

  copii plaja
  0 Shares

  Un număr de 170 de copii și tineri din programele asociației SOS Satele Copiilor România, din județele București, Bacău și Sibiu, se vor bucura de vacanțe gratuite pe litoralul românesc, ca urmare a unei acțiuni organizate de Litoralulromanesc.ro. Alături de însoțitori, copiii vor petrece câteva zile în stațiunea Eforie Nord. Aceștia sunt cazați în patru serii, fiind găzduiți la hoteluri de 3 stele din Eforie Nord, unde beneficiază de pachete complete de servicii, respectiv cazare, toate mesele și acces la plajă și la facilitățile unităților de cazare. Primul grup, format din 53 de beneficiari plus însoțitorii lor, a ajuns la mare vineri, 10 iunie, iar ultimul va părăsi hotelul pe data de 20 iunie. Pentru cei mai mulți dintre ei, este prima dată când văd marea și, mai mult decât atât, e prima dată când ies din comunitatea în care trăiesc și merg într-o vacanță.

  copii
  170 de copii și tineri din programele SOS Satele Copiilor România, în vacanță gratuită pe litoral. “Pentru unii dintre ei, este prima întâlnire cu marea”

  “Obișnuim să asociem vara cu vacanța, însă, mulți copii nu-și permit o vacanță. Prin inițiativa noastră, ne-am propus să schimbăm această realitate tristă pentru copiii din programele SOS, cu atât mai mult cu cât pentru cei mai mulți dintre ei, reprezintă prima întâlnire cu marea. Sperăm că amintirile create zilele acestea vor fi atât de frumoase încât peste ani vor reveni cu copiii lor la Marea Neagră și le vor povesti despre această primă vacanță”. Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro

  Ionut Nedea_Foto
  Ionut Nedea

  SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, membră a Federaţiei SOS Children’s Villages International, ce derulează programe în 137 de ţări ale lumii.  SOS Satele Copiilor are ca misiune oferirea unei familii iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească și susținerea și protejarea celor care riscă să o piardă. În cei aproape 30 de ani de activitate în România, SOS Satele Copiilor a derulat programe de îngrijire alternativă a copiilor (Satele SOS, Comunitățile de tineri), de întărire a familiei (Centrele de consiliere și sprijin pentru copii și părinți, Centrul de zi), educaționale, precum și o serie de proiecte pentru tinerii aflați în situații de risc atât din sistemul de protecție, cât și din mediul rural sau familii vulnerabile.

  “Știm din experiența celor aproape 30 de ani de activitate cum o excursie, o ieșire la mare înseamnă cu mult mai mult pentru copiii vulnerabili – înseamnă bucurie, normalitate, alinare a unor suferințe. Înseamnă construirea unor relații de afecțiune, înseamnă creșterea încrederii în sine. Fiecare copil merită experiențe de viață cât mai bune și ne bucurăm extrem de tare când reușim, alături de parteneri de bine, să oferim copiilor din programele SOS Satele Copiilor tot ce au nevoie pentru o dezvoltare frumoasă. Mulțumim, Litoralulromanesc.ro, în numele copiilor care văd anul acesta marea pentru prima dată în viață, al tuturor celor care așteaptă plecarea în vacanță cu cea mai mare nerăbdare”. Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România 

  Funkytravel.ro
  Funkytravel.ro

  Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.