• Camere Live link="camereLive"
 • Pont pentru o experiență unică, în acest weekend, la Mila 23

  Mila 23
  0 Shares

  Dacă nu știi ce să faci de vineri până duminică, îți las eu aici un pont. Mila 23 freamătă de pregătiri pentru cel mai așteptat concurs local. Cele mai vestițe pescărițe din inima Deltei, dar și femei passionate de acest sport din întreaga țară se vor întrece într-o competiție devenită deja tradiție : Bibaniada de la Mila 23. Înainte de a-ți lăsa programul pe zile și pe ore, ai mai jos un scurt video de la evenimentele anterioare.

  Și dacă ai urmărit cu atenție imaginile, ai observat că toate capturile sunt transformate în preparate delicioase. De fapt, aceasta este a doua parte a concursului! Un festival gastronomic cu saramuri de biban și alte delicatese pescărești. Iar ziua nu se putea încheia decât cu un concert.

  Jurilovca
  sursa foto: Marian Sterea

  Reguli de participare, taxe și programul pe zile și pe ore

  Organizatorul evenimentului este Asociația Cultural Tradițională a Femeilor din Delta Dunării – Rusalca care a primit sprijinul Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23. Asociația Rusalca s-a înființat la inițiativa localnicelor din Mila 23 pentru a promova cultura, meșteșugurile și tradițiile minorității rușilor lipoveni. Despre Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 presupun că ai mai auzit, dar doar îți reamintesc că sprijină dezvoltarea locală din Delta Dunării și din alte regiuni naturale din România, promovează patrimoniul hidrografic, biodiversitatea culturală şi naturală și încurajează un stil de viață sănătos prin practicarea mișcării în aer liber.

  Să ajungem și la program!

   

  17 iunie – acasă la Lucica Buhaev

   19:00 – formarea echipelor

  18 iunie – Căminul Cultural – Mila 23

   6:30 – 7:00 pregătire și instructaj, plecarea pe baltă

  7:00 – 11:00 START / desfășurare manșa 1 – pescuit

  12:00 – sfârșitul manșei 1 / cântărirea capturilor

  13:00 – festival gastronomic (demonstrație de gătit saramură de biban și degustare) și târg de produse deltaice

  13:30 – 17:00: program artistic (corurile Rusalca și Sinicka (Mila 23), Veselka (Caraorman), Rebalka (Crișan), Ansamblul de dans de la Sulina, Folk Band Zagăn din Sarichioi, Duo vocal și garmoșcă din Ghindărești, Diana & Alexandra – Duo vioară și garmoșcă din Tulcea; ateliere pentru copii

  16:00 – Festivitate de premiere

  Alte detalii:

  Formarea echipelor: Se vor forma echipe din 2 pescărițe, una fiind o localnică din Mila 23

  Numărul maxim de echipe admis: 14

  Taxa de participare: 150 lei (va fi achitată la organizatori, în ziua evenimentului)

  Înscrierile se fac la: Asociația Rusalca (la fața locului sau printr-un mesaj aici)

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit