• Camere Live link="camereLive"
 • Soluții pentru transportul turiștilor și localnicilor în Delta Dunării

  salupa
  0 Shares

  Anunțul celor de la Navrom Tulcea că vor suspenda cursele în Delta Dunării a creat panică atât în rândul turiștilor, dar și al localinicilor. Dacă stăm strâmb și analizăm drept, cei mai mulți turiști fie foloseau cursele rapide ale operatorilor privați sau pe cele ale pensiunilor spre care se îndreptau, dar pentru localnici navele Navrom Tulcea reprezentau calea cea mai ieftină de transport, fie că vorbim de călătorii în interes personal sau pentru marfă.

  Adevărul este că și biletele vândute de cei de la Navrom Tulcea erau cu cel puțin 20% mai ieftine decât ale operatorilor privați, dar asta pentru că firma primea compensații de la statul român.

   

  Ce soluții au turiștii și localnicii pentru transportul în Delta Dunării

  Printr-un comunicat de presă, transmis de Asociația Operatorilor Navelor De Agrement Și Transport Rapid, companiile care asigură călătăriile pe apă în Delta Dunării anunță că “nimeni nu va rămâne pe drumuri” și că “se vor asigura că atât turiștii, cât și localnicii vor ajunge, în siguranță la destinație”.  Asociația anunță că va suplimenta numărul ambarcațiunilor în cazul în care cele aflate deja pe apă nu vor face față numărului mare de călători.

  Ambarcațiunile puse la dispoziție de transportatorii privați sunt de 12 locuri și efectuează curse regulate, din două în două ore, pe rutele cele mai folosite în Delta Dunării, de exemplu Tulcea – Crișan – Sulina , Tulcea – Murighiol – Sf.Gheorghe

  salupa delta dunarii
  Ambarcațiune de 12 locuri

  Prima cursă este la ora 08:00, iar ultima la 18:00. Același program îl regăsim și pe retur. “Transportatorii au capacitatea de a duce și marfă către inima Deltei, astfel încât pensiunile  și restaurantele să se aprovizioneze, iar turiștii să beneficieze de servicii și produse de calitate”, se mai menționează în comunicat.  

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit