• Camere Live link="camereLive"
 • Soluții pentru a evita ambuteiajele de pe litoral

  Blocaj in trafic
  0 Shares

  În lipsa unui drum expres  sau a unei centuri ocolitoare spre sudul litoralului, la fiecare sfârșit și început de săptămână, Drumul Național 39 devine o imensă parcare.  Se stă chiar și cu orele pe ambele sensuri spre sudul litoralului. Este și normal, mai ales că vinerea și lunea se fac schimburile de turiști, iar pe lângă aceștia mai sunt și cei care vin la mare doar pentru sfârșitul de săptămână.

  Rute ocolitoare spre și dinspre sudul litoralului

  Și cum nici nu vom avea prea curând un drum express sau autostradă spre Mangalia, iată câteva rute ocolitoare.

  Pentru evitarea aglomerației de pe DN 39 Mangalia – Constanța, conducătorii auto care se deplasează de pe litoral către autostradă sunt rugați să ia în calcul următoarea rută alternativă:

  – DN 39 Mangalia – DJ 391 Negru Vodă – DN 38 Topraisar – DJ 391 Mereni – DJ 308 Ciocârlia – DJ 381 – Valea Dacilor – Medgidia – Autostrada A2. 

  Totodată, conducătorii auto care se deplasează dinspre autostradă către sudul litoralului sunt rugați să aibă în vedere următoarea rută alternativă:

  Autostrada A2 – Medgidia – DJ 381 Valea Dacilor – DJ 308 Ciocârlia – DJ 391 Mereni – DN 38 Topraisar – DJ 391 Negru Vodă – DN 39 Mangalia.

  Folosiți trenul de la Constanța spre Mangalia și retur

  În cazul în care vreți să mergeți spre sudul litoralului, evitați să folosiți autoturismele. Dacă trenul cu care veniți nu are destinația finală Mangalia, atunci luați din Gara Constanța o legătură spre sudul litoralului. De exemplu, la o simulare făcută cu două ore înainte de plecare, un bilet întreg până la Costinești costă cinci lei, iar traseul îl parcurgi în 50 de minute. Gara Costinești este chiar în centrul satului, așa că vei ajunge în doar câteva minute pe faleza.

  CFR
  Simulare călătorie spre sudul litoralului

  Și dacă ești cazat în Mamaia și vrei să te vezi cu prietenii din sudul litoralului, îți recomand să folosești tot trenul. Te costă mai puțin și ajungi mai repede. Atenție la întoarcerea spre Constanța! Ultimul tren găsit de mine a fost la ora 22.00.

  bilet cfr
  Preț bilet Constanța-Costinești

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit