• Camere Live link="camereLive"
 • Aveți bilete de avion? Iată calendarul grevelor din Europa

  greva aviatie
  0 Shares

  Criza din aviație continuă să ne afecteze călătoriile, vacanțele, zborurile. A ajuns o loterie să călătorim cu avionul. Cu toate că numărul zborurilor anulate este în scădere, crește numărul zborurilor întârziate sau amânate. Nu de puține ori am văzut cozi interminabile prin aeroporturi, munți de bagaje rătăcite, pasagerii nervoși și personal depășit de situație. Prietenii de la airlinestravel.ro au realizat un calendar al grevelor în aviație pe aeroporturile din Europa

  Greve în Portugalia: 19-21 august 2022

  Două sindicate ale personalului de la sol din Portugalia au anunțat o grevă de trei zile pe cele zece aeroporturi internaționale portugheze, între 19 și 21 august, cerând personal suplimentar și majorări salariale. Piloții companiei aeriene TAP Air Portugal au manifestat pentru a protesta împotriva scăderii veniturilor lor. Greva anunțată va afecta traficul aerian pe principalele aeroporturi din Portugalia: Lisabona, Porto, Faro, Funchal, Ponta Delgada, Horta, Santa Maria, Flores și Beja. Weekendul vizat de grevă (de vineri, 19 august, la ora 00:00 până duminică 21 august, la 23:59) este de așteptat să fie unul dintre cele mai aglomerate ale anului pe aeroporturile portugheze și va afecta sute de zboruri, perturbând planurile de călătorie a zeci de mii de pasageri. 

  Români uitați în aeroport

  ANA Aeroportos de Portugal a reamintit, la rândul său, că salariile la sol au fost revizuite în aprilie. Între timp, aproximativ 500 de piloți ai companiei naționale TAP Air Portugal au manifestat pe aeroportul din Lisabona, potrivit sindicatului SPAC, cerând restabilirea salariilor scăzute în timpul pandemiei de Covid-19.

  Greve în Spania – 8 august 2022 – 9 ianuarie 2023

  Sindicatele USO și Sitcpla au făcut un nou apel de grevă pentru echipajele Ryanair, în perioada 8 august 2022 – 9 ianuarie 2023, de luni până joi în fiecare săptămână, la cele 10 baze spaniole: Barcelona, ​​Madrid, Palma de Mallorca, Girona, Valencia, Ibiza, Malaga, Santiago de Compostela, Sevilla și Alicante.

  Și angajații easyJet au anunțat greve în zilele 12, 13, 14, 19, 20, 21, 27, 28 și 29 august 2022. Piloții Lufthansa și piloții British Airways sunt în proces de votare a unui apel de grevă pentru luna august.

  Funkytravel.ro
  Funkytravel.ro

  Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.