• Camere Live link="camereLive"
 • Pont de vacanță: îmbină concediul cu un festival de teatru și unul de film

  Petrecere pe plajă
  0 Shares

  Sezonul estival este aproape de final! Am auzit această replică atât de la cei care conduc afaceri pe litoral, dar și de la autoritățile locale și centrale pentru care turismul pare că este cenușereasa economiei naționale. Scurtat cu cel puțin zece zile din cauza sau datorită începerii timpurii a anului școlar ( 5 septembrie), sezonul turistic se va încheia mai repede doar dacă cei implicați în acest sector vor continua doar să se plângă că nu există soluții pentru prelungirea vacanțelor. Pentru cei care au ochi să citească și urechi să audă, septembrie și octombrie sunt lunile cu cele mai multe vacanțe cumpărate de români.

  Poate că cele două festivaluri, care urmează să înceapă în Constanța, vor prelungi sezonul, dar cum toate evenimentele sunt programate să se desfășoare doar în oraș și niciunul în Mamaia, îmi este greu să cred că vor fi mai mulți turiști decât localnici la Festivalul Internațional de Teatru Independent sau la Festivalul de Film Sunscreen. Până voi lăsa toate detaliile despre cele două evenimente, le transmit organizatorilor că pot creiona cele două festivaluri în 2023 jucându-se cu plaja extinsă din Mamaia, folosind scenele existente din stațiune. Astfel, pot uni cele două destinații turistice Constanța și Mamaia. Iar cireașa de pe tort este o posibilă echipă cu hotelierii care, oricum, intră în perioada de reduceri massive prin intermediul programului Litoralul pentru Toți

  Nu că mă dau deștept, dar turiștii care cumpără vacanțe ieftine pot primi ca bonus bilete la cele două festivaluri. Și cum ambele festivaluri primesc bugete din partea Primăriei Constanța, poate că una dintre obligațiile organizatorilor ar trebui să fie promovarea națională cu cel puțin o lună înainte de desfășurarea evenimentelor. Banii locali trebuie cheltuiți pentru a atrage venituri tot pentru afacerile din Constanța și, automat, taxe la bugetul municipiului.

  Sâmbătă, 27 august, începe Festivalul Internațional de Teatru Independent

  Datele festivalului arată așa: 4 Scene, 8 zile de teatru, 32 de spectacole, 328 de actori.

  Scenele sunt amenajate astfel :

  -Scena Bulevardul Tomis (între Miga și Lupoaică)

  -Scena Parcul Arheologic (în rondoul de la intrarea dinspre Bulevardul Ferdinand)

  -Scena Blue Theatre, pentru concursul dedicat tinerilor actori și studenți, va fi amenajată în zona statuii din Parcul Arheologic.

  -Scena Workshop Parcul Arheologic

  Programul festivalului îl găsiți AICI. Vă las doar câteva nume pentru a vă convinge că merită să mergeți la reprezentații:  Maia Morgenstern, Magda Catone, Horațiu Mălăiele, Marius Bodochi, Cristian Iacob, Liviu Manolache

  “Micul” TIFF de Constanța debutează pe 8 septembrie

  Programat să se desfășoare între 8 și 11 septembrie, festivalul de film Sunscreen pune în scenă  peste 30 de proiecții de film și cine-concert.

  Bilet spre Paradis, cu Julia Roberts și George Clooney în roluri principale, va fi redat în premieră, iar regizori și actori români își vor lansa filmele pe ecrane montate în aer liber. ,, Invitatul special este Darko Peric cel care a facut furori in toată lumea interpretând rolul Helsinki în Casa de Papel, este un actor croat. A jucat recent într-un scurt metraj,, Patria,, pe care îl vom proiecta aici în piața Ovidiu”, a anunțat “părintele” TIFF, regizorul Tudor Giurgiu.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit