• Camere Live link="camereLive"
 • Românii iubesc să călătorească la Istanbul. Iată cifre suprinzătoare!

  Istanbul
  0 Shares

  Aproape 90.000 de români au vizitat Istanbulul în primele șapte luni ale anului 2022. Cifrele au fost anunțate de Agenția de Promovare și Dezvoltare a Turismului din Turcia. Oficialii turci au luat în calcul doar turiștii români care s-au cazat la hotelurile din Istanbul, dar, dacă ținem cont și de cei care doar au făcut un popas atunci când se duceau spre stațiuni, cifra depășește 100 de mii.

  o Dacă în întreg anul 2021, 90.000 de români au vizitatInstanbul , această cifră este acum valabilă pentru primele șapte luni ale lui 2022.
  o Chiar și anul 2021 a înregistrat o creștere de 57% față de 2020, dar estimările pentru întreg anul 2022 sunt extrem de optimiste. Românii aleg frumosul oraș de pe Bosfor din ce în ce mai des în excursiile lor.
  o În primele șapte luni ale acestui an, 89.852 turiști din România au vizitat Istanbulul , cifră care reprezintă o creștere de 127,7% față de aceeași perioadă din 2021, un an în care vacanțele au fost încă afectate de pandemia Covid-19.
  o În total, în anul 2021, Istanbul a avut peste nouă milioane de turiști, cifra de care în acest an se apropie la doar 7 luni, respectiv 8.814.806.

  Iată câteva ponturi dacă vrei să vizitezi Istanbulul în mijlocul toamnei

  Toamna, străzile din Istanbul au un farmec aparte, cu o perspectivă proaspătă asupra experiențelor culturale, artei, gastronomiei și a cumpărăturilor. Aceste străzi celebre din vechiul oraș sunt prezentate în topurile realizate  de cele mai mari publicații internaționale și oferă atât rezidenților cât și vizitatorilor, multe surprize.

  Ce îi atrage pe români în Istanbul ? Pe lângă distanța scurtă față de România, orașul este foarte versatil și oferă experiențe complete pentru cei care vin fie pentru cultură, pentru experiențe culinare, pentru muzee, fie pentru afaceri sau distracție. Printre  atracțiile de top pentru români se numără: Palatul Dolmabahce, Moscheea Hagia Sofia, Muzeul Topkapi sau Marele Bazar.

  Nu rata – strada Süleyman Seba din Beşiktaş

  În cartierul Akaretler din cartierul Beşiktaş, strada Süleyman Seba (Süleyman Seba Caddesi) este cunoscută pentru arhitectura sa unică, librăriile la modă, cafenelele și restaurantele elegante. Süleyman Seba, la câțiva pași de cartierul la modă Nișantași din Istanbul, -își revendică celebratitatea mulțumită caselor unice care sunt construite de-o parte și de alta a străzii.

  Acestea au fost primele locuințe ale Imperiului Otoman și au fost construite pentru managerii Palatului Dolmabahçe. Astăzi, casele găzduiesc proiecte de artă și evenimente. Un exemplu ar fi evenimentul „Artweeks of Istanbul”.


  Istanbul
  Strada Süleyman Seba din Beşiktaş

  Strada Süleyman Seba a fost mereu un punct de interes pentru mulți rezidenți și vizitatori, renumele său crescând – în ultimii ani și în afara Turciei. Luna trecută, strada a fost clasată drept una dintre „Cele mai interesante 33 străzi din lume” de către revista Time Out. În top, s-a clasat pe locul 27.

  Strada Abdi İpekçi din Nişantaşı

  Principala stradă comercială a cartierului Nișanteși este Abdi İpekçi. Aceasta găzduiește mai multe restaurante, cafenele și buticuri de lux. Strada are o lungime de 600 de metri și pornește de la Maçka. Este ușor de accesat de oamenii care trăiesc în cartierele Harbiye și Beșiktaș, iar asta datorită conexiunii de metrou. Este lată și oferă spațiu magazinelor  -de lux, fiindc un loc ideal de vizitat – pentru cei mai stilați vizitatori sau rezidenți ai orașului.

  Strada İstiklal (İstiklal Caddesi) care se întinde de la Piața Taksim la Tünel din Beyoğlu, este un loc important în memoria istorică și socială a Istanbulului. Acum o stradă pietonală, bulevardul a prins viață și are o lungime de 1,4 kilometri fiind mărginit de clădiri impunătoare și pasaje înguste care găzduiesc librării, galerii de artă, teatre și cinematografe, patiserii, restaurante sau taverne.


  Istanbul
  Spre Piata Taksim

  Strada adăpostește viața culturală și artistică vibrantă a orașului. Simbolul său este emblematicul tramvai de culoare roșu aprins, – care circulă pe mijlocul străzii, transportând pasagerii de la un capăt la altul. Locația este renumită pentru mâncarea stradală, iar vizitatorii sunt întâmpinați cu arome apetisante de castane prăjite și alte delicii tentante. 

  Aici se află numeroase clădiri istorice, inclusiv Biserica Sf. Antoine, liceul Galatasaray și Hanul Narmanli. Strada a servit ca centru cultural și artistic al Istanbulului de mai bine de un secol. Cele mai importante muzee ale orașului, cum este spre exemplu Salt Beyoğlu și Muzeul Pera, sunt tot pe această rută. Centrul Cultural Atatürk, care dirijează scena culturii și artei turcești, îi întâmpină pe iubitorii de artă în Piața Taksim.

  Google news

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit