• Camere Live link="camereLive"
 • Ha Long Bay, o lume ireală cu stânci falnice de calcar prinse-n apa de smarald 

  www.funkytravel.ro
  0 Shares

  Sâmbătă 7 ianuarie, ora locală 10.55, Sorrento Village, Vietnam.  Palmierii se îndoaie sub puterea rafalelor de vânt, iar marea începe să inunde, din nou, laguna pe care o transformăm în teren de joacă pentru kitesurfing. 

  funky travel
  În căutare de scoici, raci, melci

  O ploaie torențială de câteva minute a ridicat în aer parfumul vegetației trezite la viață. Deși nu suntem în sezonul ploios, soarele se încăpățânează să stea ascuns în nori.

  www.funkytravel.ro
  www.funkytravel.ro

  Mă uit la cei 3 copii care se joacă fericiți pe plajă cu un zmeu de școală și îmi dau seama că vor descoperi adevăratul sens al vieții mult mai repede decât am făcut-o noi

  Hohotele matinale ale trio-ului “made in România”, au spart tăcerea apăsătoare din mașină

  Ultima zi din Hanoi a fost dedicată unei excursii la Ha Long Bay. Golful Hạ Long, situat în nord-estul Vietnamului, este cunoscut pentru apele sale de smarald și pentru miile de insule falnice de calcar, acoperite de păduri tropicale.

  Ha Long Bay
  Vedere aeriană Ha Long Bay, sursa- vietnam.com

  De această dată, am călătorit la bordul unui microbuz business (96 de dolari/persoană). Un cuplu din New York și altul din Germania au fost partenerii noștri de călătorie. Hohotele matinale ale trio-ului made in România, au spart tăcerea apăsătoare din mașină. 

  funky travel
  Eu, Loredana și Călin

  Inițial, doamna din New York părea că nu se poate integra în grup. Adevărul că pe noi ne-a preluat “caleașca” business de la un hotel  groaznic, iar pe ea de la Sofitel. Când a observat că nu suntem impresionați de ținuta ei și de grimasele acre, s-a relaxat și chiar a mâncat alături de noi cu mâna și nu cu tacâmurile.

  "Ieși copile cu părul bălai afară și râde la soare, doar s-o îndrepta vremea”

  Zicea mama lui Nică din Amintiri din Copilărie, de Ion Creangă. Așa și noi! Nu știu în ce bobi am dat sau ce ne-a fost scris în zațul de cafea, dar am reușit să păcălim ploaia în toate excursiile. Fix când am ajuns în dreptul stâncilor de calcar, crescute, ca prin minune, în mijlocul mării, soarele a decis să-și facă prezența. 

  www.funkytravel.ro

  Apa de smarald reflecta razele soarelui chiar spre vegetația tropicală care acoperă stâncile. Înțeleg acum de ce producătorii filmului “Kong: Skull Island” au ales acest loc pentru a turna cele mai spectaculoase momente.

  Halong se traduce ca locul „unde balaurul coboară în mare” și este o destinație mistică, înrădăcinată în folclorul vietnamez. Legenda spune că Împăratul de Jad a chemat o familie de dragoni din ceruri pentru a alunga o invazie iminentă. Animalele mistice au provocat o ploaie cu mii de pietre prețioase de smarald chiar în golf și astfel s-au format peste 1.900 de stânci maiestuoase din calcar. 

  Ha Long Bay este și fostă casă pentru satele plutitoare de pescari.

  Ha Long Bay

  Ghidul ne-a explicat că vietnamezii care locuiau în aceste așezări plutitoare au fost relocați pe uscat. Decizia a venit în urma unor furtuni devastatoare, care au lăsat în urmă zeci de morți în aceste comunități. În prezent, foștii pescari s-au transformat în conducători de bărci pentru turiști. 

  www.funkytravel.ro
  www.funkytravel.ro

  Călătoria prin Ha Long Bay a continuat printr-o peșteră naturală aflată în inima unei stânci. 

  Finalul zilei ne-a prins la bordul ambarcațiunii care ne-a fost casă pentru câteva ore. Înainte de intrarea în portul turistic, soarele a vrut  să se dea din nou în spectacol. Cerul și marea au fost inundate de o lumină portocalie care ne va face să uităm cu greu experiența din Ha Long Bay. 

  apus
  Apus la Ha Long Bay

  Aventurile noastre din Vietnam le găsești AICI. 

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit