Atlasul Gustului este o enciclopedie de arome, preparate tradiționale, ingrediente locale și restaurante autentice. La realizarea acestui catalog virtual lucrează peste 50.000 de experți în alimentație. Anual, pe baza recenziilor specialiștilor, a părerilor clienților autohtoni, dar și a turiștilor, se construiește un top mondial al gustului.
10927 – PREPARATE TRADIȚIONALE
6119 – INGREDIENTE LOCALE
23751- RESTAURANTE AUTENTICE
50314- EXPERȚI ÎN ALIMENTAȚIE
Pentru 2023, clasmentul a fost realizat pe baza a 395.205 (271.819 valide) de evaluări ale preparatelor și a 115.660 (80.863 valide) de inspectări ale produselor alimentare. Dacă două bucătării tradiționale au avut aceeași evaluare medie, cea cu felul de mâncare cel mai bine cotat a avut câștig de cauză.
Călătorește, explorează, mănâncă și bea. Descoperiți și apreciați mâncărurile locale, respectați oamenii care le produc.
Ca să vă readuc aminte tendințele de turism pentru 2024, autenticitatea și preparatele locale erau scoase în evidență de cei care au planuri de călătorie pentru anul viitor. Iar un astfel de atlas al gustului nu va face altceva decât să îndemne turiștii să țină cont de acest top mondial al gustului.
Italia pe primul loc, România în primele 30 de state
Să ajungem acum la clasamentul anunțat de Taste Atlas pentru 2023.
Parmigiano Reggiano și Pizza Napoletană conduc în topul mondial al gusturilor și preparatelor. În dreptul țării noastre, experții au pus micii pe primul loc, urmați de cozonac și borș ( ciorbă acrită cu borș).
Recomandarea mea este ca cei care gândesc strategia de promovare a destinațiilor din România să țină cont de acest top mondial care inspiră zeci de mii de turiști.
Urmărește Funky Travel
Pingback: România Frumoasă – Bucătăria națională, pe locul 29, potrivit World Taste Atlas - PS News