• Camere Live link="camereLive"
 • Nimic suprinzător! România lipsește de la târgul de turism de la Paris

  Top Resa Paris 2023
  0 Shares

  Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) își exprimă dezaprobarea față de neparticiparea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului la târgul internațional de turism de la Paris (IFTM Top Resa), care are loc în perioada 3-5 octombrie. Această decizie, cauzată de procedurile de achiziție, va avea un impact negativ asupra promovării și dezvoltării turismului românesc, așa cum a fost și decizia anulării participării României, cu stand, la Târgul International de la Berlin (ITB).

  târgul internațional de turism de la Paris (IFTM Top Resa)
  Târgul Internațional de Turism de la Paris (IFTM Top Resa)

  Cu atât mai mult, România se promovează la Paris cu colantări pe 17 autobuze turistice și pe 100 de panouri publicitare, ceea ce este meritoriu. Însă degeaba ne promovăm ca țară, dacă touroperatorii și companiile de turism nu au acces la târgul international de turism de la Paris, în mod oficial, în standul României. Mai precis, degeaba ne promovăm dacă nu se crează parteneriate și nu are cine să vândă.

  Autobuz Paris
  Sursa foto- ANAT

  ”Suntem revoltați de incapacitatea Ministerului de resort în a organiza participarea României la târgurile externe de turism. Guvernarea Cadariu, cea mai slabă pe partea de turism din ultimii 20 de ani, care s-a remarcat prin neputință, a ‘reușit’ să ne priveze de participarea la târgurile internaționale de turism de la Berlin și de la Paris. Dacă lipsim la târgurile importante de turism, nu vom putea atrage niciodată turiști străini. Facem apel către domnul ministru Ștefan-Radu Oprea să schimbe legislația de achiziții, pentru a ne permite să participăm la aceste târguri vitale pentru industria noastră”, subliniază Alin Burcea, prim vicepreședinte ANAT.

  Gheorghe Fodoreanu, expert în incoming (atragerea turiștilor străini) și fost președinte ANAT, precum și fondator al Comisiei de Incoming a ANAT, subliniază: „Referitor la decizia Ministerului de a anula participarea la târgul din Franța datorită existenței unor proceduri nefericite referitoare la efectuarea plăților la un târg internațional, nu există nicio scuză. Nu este acceptabil ca România să nu participe la un târg internațional important din cauza dificultăților legate de plăți. Această situație afectează grav imaginea țării noastre și șansele noastre de a atrage turiști străini. Asemenea situației participării la alte târguri internaționale, organizatorul târgului decide modalitatea de plată, ci nu țara sau compania participantă”.

  Top Resa Paris 2023
  Top Resa Paris 2023

  Cu ocazia TOP RESA 2023 are loc cel mai mare workshop pentru turismul de limbă franceză. Zilnic, pe 3, 4 și 5 octombrie, între  orele 8.30 și 12.30, au loc întâlniri între touroperatori de pe toate continentele cu companii de management al destinației (DMC) performante. Din Europa vor fi prezente 26 de agenții de incoming, dintre care vor lipsi doar firme din România și Bulgaria. Târgul de turism de la Paris reprezintă un format performant, care personalizează direcția spre care se îndreaptă producția turistică a lumii.

  Adrian Voican, vicepreședinte ANAT și vicepreședinte al Consiliului Consultativ al Turismului din România
  Adrian Voican, vicepreședinte ANAT și vicepreședinte al Consiliului Consultativ al Turismului din România

  ”Este a doua oară, anul acesta, când lipsim la un târg international de mare anvergură, primul fiind ITB Berlin. Asociația Națională a Agențiilor de Turism consideră că Ministerul de resort trebuie să modifice urgent procedurile de achiziție. În 2024 nu trebuie să se mai repete aceste eșecuri, pentru a fi asigurate participările României la târgurile internaționale de turism. ANAT își exprimă dezamăgirea pentru a doua ratare a participării la un eveniment de mare anvergură europeană pentru promovarea României. Această absență a creat perturbări în organizarea firmelor de incoming și de turism. Au fost adresate, anul acesta, și cu multe luni înainte, invitații la întâlniri în stand care trebuie anulate, au fost rezervate bilete de avion și cazare”, declară Adrian Voican, vicepreședinte ANAT și coordonator al Comisiei de Incoming a ANAT.

  IFTM Top Resa este unul dintre cele mai importante târguri internaționale de turism ale Franței și ale Europei, cu tradiție din 1979. La actuala ediție sunt prezente 170 de destinații, 1400 de branduri turistice, 29.475 de profesioniști ai turismului din toată lumea și vor fi organizate 80 de conferințe și workshopuri. România… lipsește.

  Urmărește Funky Travel

  Blog - www.funkytravel.ro
  Facebook - www.facebook.com/funkytravelro
  Instagram - www.instagram.com/adi.gorpin
  Funkytravel.ro
  Funkytravel.ro

  Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.