• Camere Live link="camereLive"
 • 900 de turiști români sunt, în acest moment,  în Israel. Recomandări importante!

  Tel Aviv
  0 Shares

  Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) monitorizează cu atenție și preocupare situația din sudul Israelului, unde au avut loc atacuri ale grupării Hamas. În prezent, regiunea se confruntă cu o situație puternic conflictuală, iar siguranța turiștilor reprezintă prioritatea noastră principală. În Israel a fost decretată stare de urgență, iar Ministerul israelian al Turismului recomandă evitarea tururilor în toată țara. Pasagerilor care sosesc prin intermediul croazierelor li se recomandă să rămână pe nave, iar tuturor celorlalți turiști, să stea în hotelurile lor.

   
  La ora actuală, în Israel se află circa 900 de români, în marealor majoritate pelerini, foarte puțini fiind veniți pentru alte tipuri de pachete turistice. Dorim să informăm că, în principiu, turiștii aflați în Israel nu au raportat probleme majore, niciun turist român nu este rănit iar autoritățile locale fac eforturi susținute pentru a asigura protecția cetățenilor străini. Cu toate acestea, din cauza evoluției incerte a situației în sudul Israelului, recomandăm ferm tuturor agențiilor de turism să suspende trimiterea de turiști în această zonă în săptămânile următoare, până la stabilizarea situației.
  De asemenea, recomandăm agențiilor de turism și turiștilor să urmărească cu atenție evoluția și informările care vin de la ANAT, de la Ministerul Afacerilor Externe și de pe alte canale oficiale și să decidă cu prudență în favoarea turiștilor. La ora actuală, compania aeriană națională TAROM a anulat următoarele trei curse către Israel.

  Având în vedere evenimentele recente care au constat în lansarea unui număr mare de rachete din Fășia Gaza către teritoriul statului Israel și declarația oficială a acestui stat privind mobilizare de lupta a armatei israeliene, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care se află sau tranzitează acest stat să urmeze instrucțiunile autorităților locale, să se adăpostească în clădiri și, când situația va permite, părăsirea țării.

  Totodată, MAE atenționează cetățenii români care intenționează să călătorească în statul Israel să își reprogrameze călătoria.

  ”Cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Statul Israel sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă”, a mai transmis MAE. De asemenea, numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Tel Aviv este +972 54 5643279, iar cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038.

  Ministerul Turismului din Israel pune la dispoziție un birou virtual de informare și îndrumare a turistilor si profesionistilor din turism. Biroul de turism virtual – întrebări doar pe WhatsApp sau prin e-mail +972-55-972-6931, virtual@goisrael.gov.il.

   
  Potrivit Ministerului israelian al Turismului, în prezent, aproape 130.000 de turiști străini se află în Israel și niciunul dintre aceștia nu a fost rănit în urma atacurilor. Aeroportul Ben Gurion este deschis și funcționează, dar punctul de trecere al frontierei Allenby Bridge (trecerea terestră din Iordania în Israel) va fi închis pentru următoarele 24 de ore. Toate celelalte puncte de trecere ale frontierei terestre sunt deschise.

  Funkytravel.ro
  Funkytravel.ro

  Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.