Ignoranţa ucide

Ignoranţa Ucide Anual 37 Turisti Inecati pe Litoralul Romanesc Funky Travel Blog Cei mai mulţi ignoră steagurile salvamarilor/ Turiştii nu cunosc semnificaţia steagurilor

În fiecare an, 37 de turişti îşi pierd viaţa în Marea Neagră, în timpul sezonului estival/ Cei mai mulţi ignoră steagurile salvamarilor/ Turiştii nu cunosc semnificaţia steagurilor

50 de scafandri de la MApN, ISU Dobrogea şi de la Asociaţia Naţională a Salvamarilor caută de mai bine de 24 de ore trupul unui tânăr de 16 ani, elev la un liceu militar din Craiova. Alături de alţi cinci colegi, a intrat în mare deşi salvamarii l-au atenţionat că este pericol şi să nu se îndepărteze de mal. Da, ştiu, toţi ne credem Aquaman pentru că am făcut câţiva ani de înot! Dar asta nu-ţi garantează că vei ieşi viu dintr-o mare furioasă cu valuri şi curenţi puternici.

„Mie nu mi se poate întâmpla nimic”

Cel mai probabil, trupul băiatului de 16 ani va fi adus la mal tot de curenţi, dar peste câteva zile. Părinţii şi prietenii îl vor plânge, iar peste câteva zile ştirea se va stinge şi pentru televiziuni şi ziare. Asta până în a doua jumătate a lunii iunie când din nou veţi auzi sau citi că un alt turist şi-a pierdut viaţa în mare.

37 de turişti îşi pierd viaţa în Marea Neagră, în fiecare sezon turistic. O statistică neagră întocmită de autorităţi. „Mie nu mi se poate întâmpla nimic” este deviza celor care ignoră avertismentele autorităţilor şi le încalcă în fiecare vară.

Steagul roşu înseamnă moarte

Poate că vei citi acest articol şi tocmai de aceea m-am gândit să-ţi reamintesc ce înseamnă steagurile pe care le vezi la foişoarele salvamarilor.

Semnalizare pe plajă

Steag roşu cu galben – Plaja este supravegheată de salvamar

Steagurile roşu cu galben şi galben – Atenţie, pericol! Înotul recomandat doar celor experimentaţi

Steagurile roşu cu galben şi roşu – Interzis Inotul!

Urmăreşte funkytravel.ro şi pe instagram

Ignoranţa ucide