• Camere Live link="camereLive"
 • SEA STATUS, prima aplicaţie de salvare pe litoralul românesc

  Sea Status prima Aplicaţie de Salvare pe Litoralul Romanesc Funky Travel Blog Romania In sezonul 2019, aplicaţia SEA STATUS are integrată plaja din Constanţa şi Mamaia
  0 Shares

  Aplicaţia SEA STATUS alertează turiştii în situaţia în care condiţiile meteo pun în pericol viaţa celor aflaţi pe litoral. De asemenea, prin intermediul aplicaţiei puteţi apela la numarul de urgenţă 112 în momentul în care sunteţi martorii unui incident care necesită prezenţa salvamarilor, a paramedicilor SMURD şi a scafandrilor de la ISU Dobrogea.

  SEA STATUS este aplicaţia oficială a Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profeşionişti şi a Salvamarilor din România. Este o metodă modernă prin care salvamarii vor să ajungă la toţi turiştii români care vin să-şi petreacă vacanţa pe litoral.

  Aplicaţia Sea Status

  În conformitate cu statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 400.000 de persoane se îneacă anual în lume, aceasta fiind ca importanţă a doua cauză de deces accidental. Aşadar, existenţa serviciilor de salvamar în toate zonele unde există plaje publice amenajate este obligatorie. În România, în 2018, potrivit datelor oficiale oferite de ISU Dobrogea, pe litoral au fost înregistrate 37 de decese prin înec, dar şi zeci de operaţiuni de salvare. În 2019, până la jumătatea lunii iulie, au fost înregistrate cinci cazuri de deces prin înec.

  Aplicaţia SEA STATUS reprezintă un instrument de ajutor, în primul rand! Pe lângă serviciile de salvamar, aplicaţia pune la dispoziţia tuturor celor care vor să se bucure de plajă şi mare un instrument rapid de informare şi raportare a situaţiilor critice din zonă. Dacă permiteţi ca aplicaţia să vă localizeze, veţi primi informaţii despre steagul arborat de salvamari în zona în care vă aflaţi, dar şi diferite alerte pentru a semnala starea de siguranţă sau de pericol.

  Totodată, cu ajutorul acestei aplicaţii puteţi descoperi informaţiile necesare despre pregătirea procesului de salvare a unei persoane de la înec, echipamentul de salvare, precum şi sfaturi utile pentru turişti, localnici, dar şi pentru cei care supraveghează copiii aflaţi la malul mării.

  Ce informaţii utile puteti găsi în aplicaţia SEA STATUS?

  – Semnalistica steagurilor arborate pe plajă de către salvamari;

  – Poziţia bazelor de salvamari în funcţie de zona în care vă aflaţi;

  – Informaţii despre temperatura aerului, viteza şi direcţia vântului, temperatura apei, înalţimea valurilor şi starea mării.

  – Sfaturi pentru salvarea unei persoane de la înec;

  – Pregătirea procesului de salvare a unei persoane şi procedura de salvare;

  – Echipamentul de salvare;- Sfaturi pentru turişti şi localnici;

  – Sfaturi pentru cei care supraveghează copiii aflaţi la malul mării;

  – Pregatirea de îmbaiere în mare;

  – Distanţa sigură de înot faţă de malul mării;

  – Echipamentul necesar pentru înot

  Aplicaţia SEA STATUS alertează turiştii în situaţia în care condiţiile meteo pun în pericol viaţa celor aflaţi pe litoral. De asemenea, prin intermediul aplicaţiei puteţi apela la numarul de urgenţă 112 în momentul în care sunteţi martorii unui incident care necesită prezenta salvamarilor, a paramedicilor SMURD şi a scafandrilor de la ISU Dobrogea.

  In sezonul 2019, aplicaţia SEA STATUS are integrată plaja din Constanţa şi Mamaia, dar va fi extinsă pe tot litoralul romanesc

  Poţi descărca aplicaţia SEA STATUS

  – IOS –  https://apps.apple.com/ro/app/sea-status/id1469193821

  – ANDROID – https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.seastatus.lifeguardApp&hl=en

  Urmăreşte funkytravel.ro şi pe instagram

  SEA STATUS, prima aplicaţie de salvare pe litoralul românesc

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit

  Lasă un răspuns