• Camere Live link="camereLive"
  • Primul turist amendat pentru vestimentaţie indecentă

    Primul turist amendat pentru vestimentaţie indecentă Funky Travel Blog Romania Şi nu doar pe litoralul românesc întâlnim astfel de probleme.
    0 Shares

    Un bucureştean a primit o sancţiune de 500 de lei după ce un localnic a sunat la numărul de urgenţă 112 deranjat de lipsa de bun simţ a turistului

    Purtători de costume de baie, cu trupuri mai zvelte sau mai puţin atrăgătoare, observi în toate cartierele aflate în apropierea mării.

    Imagine suprinsă în cartierul Faleză Nord, Constanţa

    Parcă o voce interioară le spune domnişoarelor, doamnelor şi domnilor veniţi în vacanţă pe litoral să uite de orice regulă de bun simţ.

    Mulţi turişti dau dovadă de o lipsă acută de bun simţ şi preferă să umble în costume de baie pe stradă, prin magazine, în supermarket sau oriunde îi conduc papucii de plajă.

    Imagine suprinsă în cartierul Faleză Nord, Constanţa

    Toţi au aceeaşi scuză: suntem în vacanţă pe litoral şi cu asta basta.

    Şi nu doar localnicii sunt derajaţi! Adminstratorii hotelurilor, teraselor şi restaurantelor de pe litoral au primit plângeri din partea anumitor turişti faţă de ţinuta pe ca o au unii clienţi.

    Cele mai multe localuri au impus reguli vestimentare, dar se ajunge la ceartă cu purtătorii de costume de baie.

    Vă reamintesc de scandalul petrecut anul trecut la o cherhana din 2 Mai, când ospătarii au interzis accesul unui grup de turişti tocmai din cauza vestimentaţiei neadecvate. Supăraţi, turiştii au sărit la bătaie, iar localul a suferit şi pagube materiale!

    Poliţia Locală a dat prima amendă unui turist care a transformat trotuarul în plajă

    Cu toate că nu există sancţiuni speciale pentru cei care merg pe stradă în slip, turiştii pot fi amendaţi dacă cineva sună la 112 şi îi reclamă pentru exhibiţionism. Aventura îi poate costa chiar şi 1.000 de lei. Iar prima amendă este pe numele unui bărbat din Bucureşti. „Nu exista o lege care să-i sancţioneze pe turiştii care circulă prin spatii publice în costume de baie însa orice comportament menit să provoace indignarea cetăţenilor poate fi sancţionat. Am avut un caz cu un turist din Bucureşti care a fost amendat de politiştii locali pentru că se expunea la soare într-un mod indecent pe un spatiu care nu era plajă. Acum depinde de fiecare proprietar de restaurant sau de hotel dacă le permite turiştilor să intre în unitate în costum de baie, noi fiind un oraş aflat la mare.”, susţine Diana Sobaru, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Municipiului Constanţa.

    Imagine suprinsă în cartierul Faleză Nord, Constanţa

    Şi nu doar pe litoralul românesc întâlnim astfel de probleme. În Barcelona, dar şi în mai multe staţiuni din Italia şi Franţa, localnicii au organizat chiar şi proteste, deranjaţi de ţinuta turiştilor. De exemplu, în oraşul Vietri Sul Mare primarul a decis ţă instituie o amendă de până la 500 de euro pentru oricine umblă în costum de baie și nu se află la plajă.

    Urmăreşte funkytravel.ro şi pe instagram

    Primul turist amendat pentru vestimentaţie indecentă

    Avatar
    Adrian Gorpin

    Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit

    2 Comments

    Lasă un răspuns