• Camere Live link="camereLive"
 • Într-o realitate virtuală în care ura vinde, doi navigatori suprind Constanța Pitorească

  Proiectul Constanța Pitorească este urmărit pe facebook și instagram Doi Navigatori Suprind Constanța Pitorească Funky Travel Blog
  0 Shares

  Proiectul Constanța Pitorească este urmărit pe facebook și instagram de mii de români, dar și de străini. Cei doi administratori publică fotografii spectaculoase de pe litoral, în special din zona orașului Constanța. Postările primesc sute sau chiar mii de aprecieri.

  Puțini știu identitatea administratorilor paginii, oameni politici încearcă să-i atragă în diverse proiecte (îmi doresc să nu facă acest pas), dar până acum cei doi, tată și fiu, continuă să prezinte doar Constanța Pitorească. Au acceptat cu greu acest interviu și au vrut sa rămână încă în anonimat. 

  Cine a pornit proiectul Constanța Pitorească și de ce ? 

  Numele meu este Mihai. Am 30 de ani și sunt navigator, iar celălalt administrator este tatăl meu. Tot un navigator în vârstă de 55 de ani. Proiectul nostru a pornit in 2014, când eu am decis să îi fac o pagină de facebook tatălui meu, care realiza fotografii din pasiune, dar fără să le posteze undeva.

  La vremea respectivă, eu nu eram pasionat de fotografie, doar l-am ajutat pe tatăl meu să își ducă pasiunea mai departe și să vadă și alți oameni fotografiile sale. În timp, am devenit și eu pasionat de fotografie ca hobby.

  Care este scopul proiectului Constanța Pitorească ?

  Scopul nostru este să arătăm și părțile pozitive ale orașului Constanța prin fotografii, așa cum am scris și în descrierea paginii: “Pasionat de fotografie, descriu orașul Constanța în imagini “

  Ați crescut natural, iar localnicii și turiștii au început să vă urmarească. De ce ați ales sa prezentați părțile frumoase ale litoralului/orașului Constanța ?

  Cu ocazia acesta, le mulțumim tuturor celor care ne urmăresc, nu ne așteptam să primim atâtea apreciari, chiar și din țări precum India sau Coreea de Sud.

  Am ales să arătăm fața pozitivă a orașului tocmai din acest motiv: mulți constănțeni sunt plecați în alte orașe sau în alte țări și  lor le este dor să revadă orașul, marea, Cazinoul…

  Sunteti o gură de oxigen într-o lume virtuală în care „hate-ul” este noua modă ?

  Noi așa sperăm! Multi oameni apreciează fotografiile noastre și cred că le transmitem și o energie pozitivă, desi de “hate” nu scăpam nici noi pe pagină…

  Constanța Pitorească este doar un proiect personal sau v-ați gândit mai departe astfel încât pagina voastră să devină un ambasador turitstic al orașului de la malul mării? 

  Constanța Pitorească este doar un proiect personal deocamdată, însă nu se știe niciodată ce ne rezervă viitorul.

  Ce înseamnă Constanța Pitorească din punct de vedere al investiției în aparatură ?

  Primul aparat a fost un Bridge achiziționat pentru fotografii personale, însă pentru fotografia de tip landscape nu era chiar așa de strălucit. În timp, am trecut la un DSLR plus o camera subacvatică, dar și accesorii (filtre, trepied, obiective, HDD-uri externe pentru stocarea fotografiilor). În viitor, avem în vedere să achiziționăm și o dronă, iar eu personal aș face și un curs de fotografie.

  Dacă vreți să urmăriți fotografiile realizate de Mihai și tatăl lui, proiectul Constanța Pitorească poate fi găsit AICI

  Funkytravel.ro susține proiectele independente care reușesc să promoveze litoralul și Delta Dunării. Dacă nu ai aflat încă ce se întâmplă la Jurilovca, uite câteva detalii despre LIPOVENESC.

  Urmăreşte funkytravel.ro şi pe instagram

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit