• Camere Live link="camereLive"
 • Exercițiu de imaginație pe plaja din Vama Veche

  Exercițiu de imaginație pe plaja din Vama Veche Funky Travel Blog Comercianții au speculat și au valorificat "turismul de beție” spre groaza autorităților și a localnicilor.
  0 Shares

  Stațiunea libertății fără băutură de la alimentară!

  Nu vă speriați! Nimeni nu închide alimentările transformate în adevărate baruri în stațiunea libertății. Acest exercițiu pornește de la o știre care a facut înconjurul planetei. 

  sursa: bbc.com

  “MADRID (Reuters) – Insulele Baleare din Spania au interzis automatele de vânzare a băuturii, bărcile folosite pentru petreceri, barurile gratuite, reclamele la băuturi alcoolice, iar unii comercianți nu mai au voie să vândă alcool după ora 21.30 Noile măsuri au fost luate pentru a reduce consumul excesiv de băutură din Playa de Palma, Magaluf din Mallorca  și West End în Ibiza”

  sursa: yahoo news

  Arenal, Sant Antoni de Portmany și Magaluf sunt câteva dintre zonele pline cu turiștii care vin din toată lumea doar pentru a consuma alcool mult și extrem de ieftin. Comercianții au speculat și au valorificat „turismul de beție” spre groaza autorităților și a localnicilor. 

  Iar corespondentul TVR din Spania anunță că tot în stațiunile cu mult alcool a devenit tradiție saltul din balcon.

  “Din cauza consumului ridicat de alcool, bătăile și așa-zisul balconing, săritul de la balcon, i-au alungat pe localnici din zonele turistice. Incidentele grave sunt frecvente și cel puțin 40 de oameni au ajuns la spital în ultimii 5 ani după ce au sărit de la balconul hotelului”

  Guvernul din Baleare mai interzice și așa-zisele „bărci de petrecere” și a stabilit amenzi de până la 60 de mii de euro pentru barurile care nu respectă legea. Insulele Baleare sunt printre cele mai populare destinații turistice din Spania, cu peste 13 milioane de vizitatori în 2018. Mulți sunt tineri din alte țări europene, atrași de viața de noapte din Ibiza și Mallorca.

  “Nu-și fac probleme că nu vor mai avea turiști, doar că  nu-i mai vor pe cei low cost”

  Am doi prieteni care locuiesc de ani buni în Ibiza. Lucrează în turism și au acces la unele dintre cele mai spectaculoase petreceri de pe insulă. Decizia este salutată chiar și de ei, sătui de distrugerile pe care le provocau turiștii băuți. De fapt, mii de turiști aveau un singur țel : să consume băutură cât mai multă și ieftină, iar totul trebuia încheiat cu distrugeri. “Nu-și fac probleme că nu vor mai avea turiști, doar că nu-i mai vor pe cei low cost”, îmi spune Dan.

  Vi se pare exagerată asemănarea cu Vama Veche ? 

  Faceți un exercițiu sincer și răspundeți la două întrebări:  

  Cu ce asociați stațiunea Vama Veche ? 

  Cumva libertate și mult alcool ? 

  Iar acest alcool băut în cantități mari, pe nisipul fierbinte sau ud din Vama Veche, provine în mare parte din alimentările deschise non-stop din stațiunea libertății. Ani la rând, proprietarii de baruri, restaurante și pensiuni din Vamă s-au plâns că alimentările s-au transformat în baruri non-stop, dar ușile acestora au rămas în continuare deschise. 

  Să vorbim și despre distrugerile provocate de cei care consumă alcool fără limită la Vamă. De câte ori v-ați încălzit la focul făcut dintr-un sezlong de lemn furat de pe plajă ? Da, cel pe care ziua obișnuiați să-l închiriați cu același preț ca în Mamaia Nord. Și o altă întrebare : de câte ori ați întors capul atunci când adolescenți aproape de comă alcoolică leșinau pe plajă ? 

  Ce se va întâmpla la Vama Veche depinde în primul rând chiar de cei care au afaceri în stațiunea libertății! 

  Să nu uit: De ce mergeți de 1 Mai la Vama Veche?

  Urmăreşte funkytravel.ro şi pe instagram

  Exercițiu de imaginație pe plaja din Vama Veche

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit