• Camere Live link="camereLive"
 • În stațiunea Neptun, au început lucrările unuia dintre cele mai mari parcuri acvatice din Europa! 55 de milioane de euro vor fi investiți în trei etape.

  55 de milioane de euro vor fi investiți în trei etape.Inaugurarea întregului complex ar trebui făcută în primăvara anului 2024, iar parcul in 2022
  0 Shares

  De câteva luni, tot încerc să aflu detalii despre una dintre cele mai mari investiții de pe litoralul românesc: construcția parcului acvatic de la Mangalia, în dreptul stațiunii Neptun. După multe telefoane insistente, emailuri și discuții, am reușit să „scot” câteva informații despre ceea ce se dorește a fi noua atracție a sudului litoralului.
  Nu vorbim însă doar de un parc acvatic! Investiția acoperă 37 de hectare și ca să aveți un termen de comparație vă spun că este o dată și jumătate cât toată stațiunea Costinești. Deși nu sunt încă publice fotografii sau simulări grafice 3D pot să vă îndrept cu gândul spre marile resorturi din Turcia. Complexul cuprinde un aqua park, mai multe piscine, baruri, restaurante, zone comerciale, spații pentru spectacole, dar și un hotel de 200 de camere, cel mai probabil de cinci stele. Inaugurarea întregului complex ar trebui făcută în primăvara anului 2024, dar parcul ar trebui să fie gata în 2022.

  "Stațiunile din sudul litoralului abundă în spații cu verdeață, zone cu locuri aerisite și nesufocate de construcții"

  Mihaela Surin este directorul executiv al Mera Hotels și a fost desemnată de proprietar să dezvăluie informații despre investiția din sudul litoralului.

  Mihaela Surin
  Mihaela Surin

  De ce ați ales sudul litoralului și care este valoarea totală a investiției ?

  Valoarea este de 55 de milioane de euro și este proiectată în trei etape. Două de câte 20 de milioane de euro și cea finală de 15 milioane de euro. Suntem încă în discuții cu băncile finanțatoare, iar etapele nu sunt definitive.
  Stațiunile din sudul litoralului sunt zone cu potențial turistic, care abundă în spații cu verdeață, ele fiind aerisite și nesufocate de construcții. Sunt doar câteva motive pentru care sudul litoralului este o zonă ofertantă atât sub aspectul investițiilor asupra spațiilor deja existente, prin renovări ample, așa cum e cazul hotelurilor noastre. Sub aspectul investitiilor noi, este atractiv în special în zona de agreement, cum este cazul investiției în acest Aqua Parc. Sudul litoralului este lipsit de acest tip de activități, care completează o vacanță ideală, la mare.

  Poate sudul litoralului să renască ? Care ar fi rețeta ?

  Rețeta de succes este atenția permanentă îndreptată către dorințele turiștilor. Motiv pentru care ne aflăm într-un proces continuu de evoluție, de dezvoltare, de îmbogățire a serviciilor oferite. Prin acest Parc Acvatic vom oferi turiștilor noi motive pentru a alege Sudul Litoralului. Sudul este o zona în plin proces de dezvoltare, cu un potențial imens și redevine perla litoralului românesc. Este o destinație căutată și apreciată de către turiști.
  În ultimii ani, tot mai mulți investitori au ales să participe la dezvoltarea turismului din aceasta zonă, rezultând locații de top, cu servicii de înaltă calitate. Astfel, stațiunile renasc pregătite să atragă turiști din clasa de lux.
  De exemplu, pachetele de servicii oferite de noi (cazare, servicii de restaurant pe durata întregii zile, meniuri dedicate celor mici, servicii de bar, entertainment pentru cei mari și cei mici, piscine inedite, plajă proprie, program artistic, zone aerisite cu verdeață abundentă, locurile de joacă), le pot rivaliza, chiar depăși, pe cele oferite în unele resorturi de top din Bulgaria sau Turcia.

  sursa foto: Mera Resort
  sursa foto: Mera Resort

  Ce public țintiți prin noua investiție ?


  Cu toate că stațiunile din sudul litoralului se adresează în mod special familiilor cu copii, ne dorim ca prin acestă investiție să atragem în zonă toți turistii dornici de experiențe inedite, de aventură, de distracție, într-unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Europa.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit