• Camere Live link="camereLive"
 • Primele date despre sezonul estival 2020 și o posibilitate de evada virtual pe litoral

  ZOOM BEACH
  0 Shares

  Cum nimeni nu știe foarte clar când și în ce condiții se va deschide oficial sezonul turistic pe litoral, unii dintre hotelieri încearcă să-și mențină clienții oferindu-le diferite soluții pentru a trece peste această perioadă de incertitudini. O platformă virtuală, lansată de managerul unui hotel din Mamaia, se adresează, în special, mămicilor care în această perioadă s-au “luptat” inclusiv cu școala de acasă.” Să lucrezi și să ai grijă de copii a fost întotdeauna complicat, mai ales pentru mama. Ea este de fapt #eroinadeacasa! De aceea ne-am gândit că are nevoie de o evadare, de câteva momente de respiro, de o vacanță specială – o evadare virtuală pe litoral!”, spune Bellamy Zahiu, CEO al Hotelului Savoy.  

  Zilnic, sunt organizate sesiuni live  cu  sfaturi video sau articole din partea a zeci de traineri, artişti, psihologi, experţi în nutriţie sau maeştri Yoga & Mindfulness. Hotelierul nu a ales întâmplător acest segment de public, ci după o analiză a turiștilor care, an de an, se cazau în unitatea pe care o conduce. “Am ținut neapărat să deschidem hotelul, ca de obicei, anume de 1 mai. Din păcate nu am putut deschide fizic, dar am găsit o modalitate de a deschide ușile hotelului online, printr-un program virtual de vacanță. De câțiva ani, aproape toate serviciile noastre vizează mamele cu copii mici, de aceea ne-a fost ușor să facem alegerea și să le oferim un program dedicat în totalitate lor”, mai spune spune Bellamy Zahiu, CEO al Hotelului Savoy

  71% dintre turiști vor în continuare să-și petreacă vacanța pe litoralul nostru

  Când exploram platforma virtuală creată de hotelier, una dintre cele mai mari agenții de turism de pe litoral anunța vești bune pentru litoralul românesc. Potrivit, unui comunicat al agenției „Paradis Vacanțe de Vis”, 71% dintre cei care aveau planificată o vacanță pe litoralul nostru vor să vină în continuare la mare.„Litoralul nostru rămâne clar prima opțiune a românilor pentru sezonul estival. Majoritatea turiștilor vor plajă și soare. Este evident că nu vom mai putea vorbi de același turism pe care îl știam până acum. De data asta, turiștii vor alege litoralul pentru relaxare și mai puțin pentru distracție. Nu vom mai putea vorbi de evenimente, de festivaluri, de concerte sau de cluburi deschise. Însă hotelierii își așteaptă turiștii și cei care vor deschide vor garanta toate măsurile de siguranță și de igienă”, declară Aurelian Marin, directorul general al „Paradis Vacanţe de Vis” 

  Datele arată cam așa :

  ► 71% doresc să vină și anul acesta pe Litoral. Dintre aceștia, 53% spun că vor veni sigur dacă vom avea o ameliorare semnificativă (spre zero) a pandemiei iar 18% nu sunt siguri dacă se vor decide să vină în situația contrară

  ► 15% nu știu să spună acum dacă ar dori să vină sau nu

  ►  14% nu doresc să-și facă vacanța anul acesta pe litoral

  Încă timid, turiștii au început să facă rezervări pentru perioada iulie – septembrie. În ceea ce privește derularea sezonului estival pe litoralul românesc, consultanții „Paradis Vacanțe de Vis” estimează că, după data de 1 iunie, la mare vom avea deschise majoritatea hotelurilor. Situația va fi astfel:  

  ► O lună iunie cu un grad de acoperire satisfăcător

  ► O perioadă 1 iulie – 23 iulie cu un grad bun de acoperire

  ► O perioadă 24 august – 10 septembrie cu un grad foarte bun de acoperire

  ► 2-3 săptămâni în septembrie cu un grad bun de acoperire

  „Toată lumea așteaptă reglementări clare și oficiale. Până atunci, multe restaurante și hoteluri își fac propriile reguli adaptând măsuri care deja se iau în alte state. Noi, alături de hoteluri, vom încuraja servirea mesei de către turiști în restaurantele structurilor de cazare, întrucât considerăm că avem garanția serviciilor și măsurilor de siguranță corecte și eficiente”, subliniază Aurelian Marin.

  În ceea ce privește derularea sezonului estival pe Litoralul românesc, consultanții „Paradis Vacanțe de Vis” estimează că, după data de 1 iunie, la mare vom avea deschise majoritatea hotelurilor. Situația va fi astfel:  

  ► O lună iunie cu un grad de acoperire satisfăcător

  ► O perioadă 1 iulie – 23 iulie cu un grad bun de acoperire

  ► O perioadă 24 august – 10 septembrie cu un grad foarte bun de acoperire

  ► 2-3 săptămâni în septembrie cu un grad bun de acoperire

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit