• Camere Live link="camereLive"
  • Corespondență din Grecia: iată cum funcționează terasele și plajele

    0 Shares

    Grecia a deschis terasele și plajele de câteva zile, dar, pentru moment, vorbim doar de turism intern. Oana Cercel are  35 de ani și locuiește, de 14 ani, în Atena. Este cofetar, dar deține și o garsonieră pe care o închiriază în regim hotelier. 

    Șezlongurile sunt dezinfectate după fiecare client

    Cum autoritățile din România încă se chinuie să aprobe un ghid de măsuri, în Grecia localurile funcționează după reguli bine stabilite. Am rugat-o pe Oana să ne povestească ce măsuri au luat grecii pentru plaje și terase în momentul în care au permis deschiderea acestora. Nu este exclus ca aceste măsuri să rămână valabile și în momentul în care autoritățile elene vor permite accesul turiștilor străini. 

    “La terasele de la plajă, clienții se duc la bar și pot comanda cafea, sucuri și mâncare, dar doar ce este ambalat. (sandwich, chipsuri, etc.) Ospatarii nu servesc clienții la șezlonguri. Se păstrează distanța de 1,5m – 2m între clienți. Cei care doresc, își pot aduce de acasă mâncare sau băutură. Având un copil minor, pentru securitatea noastră sanitară, am luat de acasă dezinfectant și șervețele umede însa la bar sunt mai multe sticle de dezinfectant, iar cine vrea, se poate dezinfecta”, povestește Oana. 

    Pentru cei care dețin plaje regulile sunt clare.”Șezlongurile sunt dezinfectate de personal, după fiecare client. Distanța dintre umbrele este de 4 metri, iar șezlongurile sunt legate astfel încât să nu putem pune mai multe sub o singură umbrelă. Excepție fac cei cu copii care pot cere un sezlong în plus.”, povestește Oana.

    Fără termoscanare pe plajă sau la terase

    Și cum în România este o întreagă dezbatere despre termoscanare, iată ce se întâmplă pe plajele din Grecia. “Nu se ia temperatura și nu există nicio altă procedură pentru cei care vin la plajă. La plajele amenajate, numărul persoanelor care pot sta este egal cu numarul șezlongurilor. Este acceptată plaja pe prosop, dar la plajele care nu sunt amenajate, deci la cele la care nu se plateste taxa de intrare”.

    Iar pentru cei care au planificată vacanța în Grecia, Oana vine cu o informație extrem de importantă. “Grecii nu au crescut prețurile, ba chiar este o discuție despre reducerea TVA-ului pentru domeniul ospitalier.”

    Avatar
    Adrian Gorpin

    Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit