• Camere Live link="camereLive"
  • Dezastrul de la Tuzla, confirmat de autorități

    Plaja Tuzla
    0 Shares

    Plaja de la Tuzla a devenit, în ultimii trei ani, locul preferat al celor care căutau un loc liniștit, încă sălbatic și unde muzica lăutărească nu acoperea “zgomotul” făcut de valuri. Din păcate, zona neexploatată a devenit raiul unor indivizi care au simțit gustul banului hipstăresc și au improvizat așa zise cazări, puncte de alimentație publică și magazine fără să respecte vreo normă sanitară sau de bun simț. 

    Turiștii care chiar voiau să protejeze zona au tot sesizat problemele pe paginile de socializare, dar postările au primit doar aprecieri și comentarii, iar ceea ce se întâmpla la Tuzla parcă prevestea dezastrul. Liziera de pe coastă a devenit loc ilegal de campare și o imensă parcare pentru rulote. Plaja s-a umplut de gunoaie, dar, pentru că așa era la modă, turiștii ignorau aspectele negative și se fotografiau doar în zonele frumoase. 

    Și iată că, în această dimineață, când turiștii de la Tuzla își pregăteau cafeaua la ibric în lumina răsăritului, a venit anunțul autorităților. “În urma unor acțiuni desfășurate în data de 4.07.2020 și 10.07.2020, au fost constatate mai multe abateri grave în zona plajei Tuzla. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor  a participat alături de mai multe autorități la ambele acțiuni, sub coordonarea Instituției Prefectului. Au fost depistate locații insalubre, multe construcții ilegale, cu destinația de alimentație publică, haznale săpate lângă izvoarele de apă “potabilă”, cazări încropite printre gunoaie și pentru toate acestea primaria oferea “CERTIFICAT DE OPORTUNITATE”, transformâdu-i pe ilegali comercianți, în oportunisti!”, anunță Horia Constantinescu, șeful Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Constanța. 

    Inspectoratul Județean de Poliție Constanța, Inspectoratul de Stat în Construcții, Direcția de Sănătate Publică, Garda de mediu și Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor au cerut măsuri drastice Primăriei de la Tuzla care, abia ieri, a emis notificări de dezafectare a tuturor construcțiilor ilegale din zonă. 

    Rămâne însă o întrebare – de ce turiștii aleg să încurajeze pe banii lor afaceri ilegale? 

    Avatar
    Adrian Gorpin

    Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit