• Camere Live link="camereLive"
 • Deși temă de bancuri pe net din cauza plajelor extinse, tot Mamaia este în topul preferințelor

  0 Shares

  Primul weekend la mare cu peste 100.000 de turiști! Cifra este avansată de Federația Patronatelor din Turismul Românesc, organizație din care fac parte cele mai multe unități de cazare acreditate de pe litoral. Hotelierii recunosc că luna iunie nu a fost una extraordinară din cauza zecilor de coduri galbene sau portocalii anunțate de meteorologi și speră ca finalizarea examenului de bacalaureat să aducă și mai mulți turiști pe litoral.

  Deloc surprinzător, tot stațiunea Mamaia se menține în continuare și în topul tarifelor de pe litoral

  Dacă nu ți-a apărut pe feed-ul de facebook cel puțin o glumă cu noua plajă din Mamaia înseamnă că nu prea te interesează plaja și  marea. Lăsând la o parte glumele, datele oficiale indică stațiunea Mamaia în topul cazărilor de pe litoral. Deloc surprinzător, tot stațiunea Mamaia se menține în continuare și  în topul tarifelor de pe litoral. În funcție de categoria de confort, găsești tarife începând de la 220 lei/ noapte pentru o cameră la un hotel de 2*, dar și de 2000 lei/ noapte un apartament privat cu 3 camere. La polul opus se află stațiunile din sudul litoralului cu tarife care încep de la 200 lei/ noapte la un hotel de 2*, până la 1800 lei / noapte un apartament la un hotel de 5*.

  Mamaia
  Răsărit suprins la Hotel Riviera Mamaia

  Cel mai probabil stațiunile Costinești și Vama Veche, recunoscute ca centre ale distracției pe litoral, vor fi asaltate și în acest weekend de tineri vizitatori și localnici, care vor opta pentru aceste destinații datorită în principal a prețurilor mai mici la mancare și băutură. Potrivit estimărilor, gradul mediu de ocupare pe litoral în acest weekend în structuri clasificate va fi de aproximativ 75%, mai mare în stațiunile Mamaia și Eforie Nord (80%) și mai mic în sudul litoralului (70%).

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit